Willem Janssen tegenover Sébastien Haller: 'Met het mes tussen de tanden'

UTRECHT - Willem Janssen staat donderdag in het duel tegen Ajax lijnrecht tegenover zijn voormalige ploeggenoot Sébastien Haller. De aanvoerder van FC Utrecht weet wat hem te wachten staat in de directe duels met de Franse goalgetter. "Hij heeft er een hekel aan als je probeert voor te dringen", aldus Janssen.
Willem Janssen: "We moeten proberen om Haller te slim af te zijn"
Janssen en Haller speelden tussen 2015 en 2017 twee en een half jaar samen in Stadion Galgenwaard. Door zijn switch naar centrale verdediger stond de Limburger op de training meer dan regelmatig tegenover Haller. Nu treffen ze elkaar in wedstrijdverband.
"Dat gaat mes tussen de tanden", waarschuwt Janssen. "Je weet dat je superscherp moet zijn. Maar het is niet alleen Haller. Het worden wel directe duels, maar ze gaan het voornamelijk over de grond proberen. Dan kan hij met zijn fysiek het laatste zetje geven. We moeten proberen om hem te slim af te zijn."
De captain van FC Utrecht weet waar Haller, die ruim 80 duels speelde in de Domstad en daarin 42 keer scoorde, een hekel aan heeft. "Als je probeert voor te dringen. Dat vraagt scherpte. Als je de pass leest en net voor hem bent bijvoorbeeld, maar dat kan ook een gevaar zijn omdat hij zijn imposante lichaam erin zetten. Dat soort details zullen belangrijk zijn. Maar ook de lopers om hem heen moeten we bespelen", weet hij.
Janssen en Haller als ploeggenoten bij FC Utrecht
Janssen en Haller als ploeggenoten bij FC Utrecht © Orange Pictures

Roet gooien in het kampioensfeest

Janssen heeft zin in de wedstrijd tegen Ajax, de huidige koploper en sinds afgelopen weekend ook bekerwinnaar. "Ik kijk ernaar uit hoe we weerstand kunnen bieden tegen de absolute top van Nederland", zegt Janssen.
"Ik hoop of we roet kunnen gooien in het aanstaande kampioensfeest. Maar we zijn ook bezig met onze eigen weg en hebben nog een paar punten nodig om de play-offs veilig te stellen. En we willen nog steeds graag zesde worden."
We hebben nog een paar punten nodig om de play-offs veilig te stellen, en willen nog steeds graag zesde worden
Willem Janssen
Naast Haller spelen in Amsterdam ook oud-Utrechters Zakaria Labyad en Sean Klaiber. En de trainer is Erik ten Hag, de man die FC Utrecht naar de nodige (Europese) successen leidde. "Maar hij is nu weinig met ons bezig", denkt Janssen. "Hij is ook al een tijdje weg hier. Zijn speelwijze is wel veranderd en geëvolueerd."
Janssen is onder de indruk van het werk van Ten Hag. "Hij laat al twee, drie jaar zien dat hij een team kan formeren dat heel succesvol is. Ajax is een heel compleet team, met een goede mentaliteit. Zeker als je na een nederlaag in Rome vrij eenvoudig de bekerfinale wint. Dat heeft Erik prima voor elkaar."
Het duel tussen Ajax en FC Utrecht begint donderdagavond om 18.45 uur. De wedstrijd is in zijn geheel te volgen bij Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht (93.1 FM). De radio-uitzending begint om 18.30 uur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.