Hofstede ziet kopman Roglic tweede worden in Waalse Pijl

© Orange Pictures
VEENENDAAL/UTRECHT - Wielrenner Lennard Hofstede is 83ste geworden in de Waalse Pijl. De Veenendaler van Jumbo-Visma was onderweg helper van kopman Primoz Roglic, die als tweede eindigde op de steile Muur van Huy.
De winst in de heuvelklassieker bij de mannen ging naar wereldkampioen Julian Alaphilippe. De Fransman verschalkte Roglic door een stevige sprint op de slotklim. De derde plaats was voor de Spanjaard Alejandro Valverde.
Utrechter Martijn Tusveld werd 68ste in de uitslag op 2.35 minuut van Alaphilippe. Hofstede verloor bijna vier minuten aan de finish.

Zeven op rij voor Van der Breggen

Bij de vrouwen ging de winst in de Waalse Pijl ook naar de wereldkampioen. Anna van der Breggen wist de Belgische koers voor het zevende jaar op rij te winnen. Zij versloeg Katarzyna Niewiadoma uit Polen en Elisa Longo Borghini uit Italië.
De Woerdense Floortje Mackaij ontbreekt in de uitslag van de Waalse Pijl. Nina Kessler uit Breukelen kwam buiten de tijdslimiet over de finish in Huy.
Zondag is met Luik-Bastenaken-Luik de laatste klassieker van het voorjaar.
Zondag mis je bij Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht niets van de monumentale klassieker Luik-Bastenaken-Luik. In ons Sportpaleis volgen we vanaf 14.00 uur de Belgische heuvelkoers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.