Volleyballers tegen Italië, Bulgarije en Servië

ISTANBUL - De Nederlandse volleybalploeg, met Jeroen Rauwerdink uit Zeist en Veenendaler Dirk-Jan van Gendt, treft in de tweede ronde van het Europees kampioenschap in Istanbul Italië, Bulgarije en Servië.
De eerste wedstrijd is dinsdag om 16.30 uur (Nederlandse tijd) tegen de Italianen, de nummer zes van de wereld. Een dag later volgt Bulgarije (16.30 uur), vierde op de wereldranglijst, en donderdag staat Servië (19.00 uur) op het programma. De Serviërs pakten op het vorige EK nog brons. Nederland, 28e van de wereld, werd destijds zevende.
In deze tweede groepsfase spelen zes landen - uit de poule van Nederland zijn ook Finland en Rusland door - in Istanbul om twee halvefinaleplaatsen. In Izmir strijden Polen, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Slowakije en titelverdediger Spanje om de andere twee plekken. Gastland Turkije is uitgeschakeld.
Elk land neemt de resultaten tegen de geplaatste landen uit de eerste ronde mee. Nederland neemt dus de punten tegen Finland (3-2) en Rusland (2-3) mee.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.