King of the Court in augustus opnieuw in Utrecht: 'Top van de wereld zal er zijn'

© Fotostudio RedGreenBlue
UTRECHT - Het King of the Court beachvolleybaltoernooi, dat afgelopen zomer op het Jaarbeursplein in Utrecht plaatsvond, krijgt een vervolg. Van 25 tot en met 28 augustus strijden de beste beachvolleybalkoppels van de wereld om de titels Kings en Queens van Utrecht.
Het totale prijzengeld is ten opzichte van vorige jaar, toen Marco Krattiger en Florian Breer het mannentoernooi wonnen en Agatha en Duda bij de vrouwen met de hoofdprijs aan de haal gingen, verdubbeld naar honderdduizend dollar.
Om het toernooi veilig te organiseren wordt net als in 2020 een coronaproof stadion gebouwd, dat plaats biedt aan 450 tot 900 toeschouwers.
We waren de eerste, met testen en bubbels. Dat ging hartstikke goed en we gaan het nu weer doen.
Wilco Nijland, organisator King of the Court

Weinig aanpassingen nodig

"Het is sowieso spannend of het kan doorgaan, maar je werkt met scenario's. Het coronaproof-stadion heeft goed gewerkt en dat gaan we weer neerzetten. Dat zorgt voor meer zekerheid", aldus organisator Wilco Nijland uit Utrecht in Namen en Rugnummers.
Vorig jaar was King of the Court in Utrecht het eerste grote sportevenement in Nederland sinds het uitbreken van de coronacrisis. "We waren de eerste, met testen en bubbels. Dat ging hartstikke goed en we gaan het nu weer doen. We zullen weinig aanpassingen maken, omdat het heel goed werkte", zegt Nijland.
De deelname van regiotoppers Robert Meeuwsen uit Nieuwegein en Madelein Meppelink uit Rhenen is al verzekerd. "De Nederlandse topteams doen zeker mee, daar zijn al afspraken over gemaakt", geeft de organisator en bedenker aan. "Het is een paar weken na de Olympische Spelen, dus het is afwachten hoe de teams daar vandaan komen. Maar de top van de wereld zal er zijn."
Wilco Nijland
Wilco Nijland © Orange Pictures

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.