RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gemeenteraad De Bilt zet streep door zonnepark bij Maartensdijk


MAARTENSDIJK - Het omstreden zonnepark langs de A27 bij Maartensdijk is van de baan. De gemeenteraad wil het niet hebben, op GroenLinks en D66 na.

Eerder hadden ook inwoners van de gemeente De Bilt zich tegen het veld met zonnepanelen gekeerd. Een petitie leverde duizend handtekeningen op. De conclusie van de gemeente is dat het plan wel past bij de ambities van de overheid, maar dat draagvlak daarvoor ontbreekt.

Met name GroenLinks in De Bilt is absoluut niet te spreken over de gang van zaken. Volgens de fractie komen lang niet alle ondertekenaars uit de buurt en staan er tegenstanders uit Friesland, Limburg en de Achterhoek onder de petitie. Dat vertroebelt volgens GroenLinks het debat.

Fractievoorzitter Henk Zandvliet vroeg zich in de raad teleurgesteld af "waar al die mensen waren toen het ging om de verbreding van de A27". Hij vroeg de andere partijen "hun verantwoordelijkheid te nemen als het gaat om het behoud van de natuur en van een leefbare wereld voor onze kinderen en kleinkinderen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -