RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van Londen nieuwste aanwinst Handbal Houten

HOUTEN - Brandon van Londen sluit per direct aan bij de selectie van The Dome/Handbal Houten. In de eredivisiewedstrijd van dit weekend tegen WHC/Hercules maakt hij mogelijk al zijn eerste minuten voor de ploeg van coach Freek Gielen.

De 21-jarige cirkelloper begon met handballen bij Reehorst in zijn woonplaats Ede. Op zijn twaalfde maakte hij de overstap naar Swift Arnhem, dat destijds werd getraind door Freek Gielen. Na Swift verkaste hij naar plaatsgenoot DFS waar hij debuut maakte in de eredivisie.

In 2019 werd hij echter gedwongen te stoppen na tweemaal een flinke blessure opgelopen te hebben: eerst brak Van Londen zijn arm en later dat jaar brak hij ook nog eens zijn enkel. Bij Reehorst was hij weer bezig om het handbal op een wat lager niveau (tweede divisie) weer op te pakken toen corona uitbrak. Met zijn overstap naar Houten wordt hij weer herenigd met Gielen.

"Na mijn blessure kijk ik er ontzettend naar uit om weer op mijn oude niveau te gaan handballen", zegt Van Londen. Freek Gielen is erg blij met de versterking. "Met zijn ervaring op de cirkel kan Brandon zijn stempel drukken op een wedstrijd. Maar niet alleen aanvallend kan hij het verschil maken, hij is ook een zeer sterke verdediger en dat geeft ons extra mogelijkheden in de dekking."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -