RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Jong FC Utrecht creëert te weinig kansen en verliest van Go Ahead Eagles

1/2
UTRECHT - Jong FC Utrecht heeft in de eerste divisie de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles met 1-0 verloren. De enige treffer voor de ploeg uit Deventer, waar Jacob Mulenga de hele wedstrijd meedeed, werd vlak voor rust gemaakt door Ioannis-Foivos Botos. Jong FC Utrecht blijft met nog drie duels te gaan 18e in de eerste divisie.

De Utrechtse beloften waren niet minder dan Go Ahead, dat nog in de race is om promotie naar de eredivisie. "We begonnen niet zo goed", zegt aanvoerder Jeredy Hilterman. "In de tweede helft ging het beter, maar uiteindelijk maken zij ťťn doelpunt en wij niet."

Aanvallend onmachtig
Het grote probleem bij Jong FC Utrecht zat hem in de aanval. Uitgespeelde kansen werden niet of nauwelijks gecreŽerd "We hebben wat kleine kansjes gehad. Ik heb denk ik geen bruikbare ballen gehad in de zestien", aldus de topscorer. "We kwamen er niet doorheen. Maar ja, zij hebben geloof ik al 24 keer een clean sheet."

Door de nederlaag tegen Go Ahead Eagles en de 7-0 zege van FC Den Bosch op Roda JC moet Jong FC Utrecht, dat de competitie zo goed begon, nu nog oppassen niet als laatste te gaan eindigen. Het gat met hekkensluiter FC Dordrecht is met nog drie duels te gaan slechts vier punten. "We moeten er alles aan doen om deze plek te houden en misschien nog een plek te stijgen. Winnen van TOP Oss en Eindhoven."

Jeredy Hilterman: geen bruikbare ballen gehad


Jong FC Utrecht kende met name voor de winterstop een sterke periode. In 2021 is de klad erin gekomen. Hilterman kan dat wel verklaren. "Vergeet niet dat onze centrumverdedigers geblesseerd zijn geraakt en er zijn twee spelers vertrokken in de winterstop." Het gevolg is dat er jonge spelers moeten worden ingepast, en dat gaat niet altijd meteen goed.

Pluspunt in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles was de rentree van eerste elftalspelers Justin Hoogma, na maandenlang blessureleed, en Tommy St. Jago. Beiden deden een helft mee. "Maar die jongens spelen en trainen nooit met ons", zegt Hilterman. Automatismen ontbreken dus.

Komende vrijdagavond om 20.00 uur speelt Jong FC Utrecht uit tegen TOP Oss.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -