Waterpolosters UZSC overtuigend naar halve finale: 'Op zoek naar apotheose'

© RTV Utrecht
UTRECHT - De waterpolosters van UZSC hebben zich overtuigend geplaatst voor de halve finales van het landskampioenschap. In Eindhoven werd ook het tweede duel van de kwartfinale tegen PSV gewonnen.
Vrijdagavond wisten de Utrechtse vrouwen de eerste wedstrijd in de best-of-three met 24-6 te winnen. Ook vandaag (zaterdag) was er geen vuiltje aan de lucht voor UZSC, want het team van trainer Joachim de Ruijsscher was met 28-11 te sterk. Daardoor is een derde beslissingswedstrijd niet nodig.
We zijn vanaf 2 januari bezig om deze halve finale te bereiken
Joachim de Ruijsscher, trainer UZSC
In het eerste kwart had UZSC al een 4-2 voorsprong te pakken in het Pieter van den Hoogenband-zwemstadion. Bij rust was de voorsprong uitgebreid naar 12-6, waarna de Utrechtse dames in de tweede helft uitliepen naar 28-11.
Trainer Joachim de Ruijsscher baalt van de elf tegentreffers. "Dat is het enige smetje. Van tevoren weet je dat je gaat winnen. Het liefst met prachtig waterpolo en zo weinig mogelijk tegendoelpunten. Maar we hebben wel besproken dat daar nu de focus op gaat liggen. Dat moeten we wel oppakken richting de halve finale", zegt hij.

Apotheose

In de halve finale gaat het pas écht beginnen, erkent ook De Ruijsscher. "Je bent op zoek naar een apotheose, hier werk je het hele jaar voor. We zijn vanaf 2 januari bezig om deze halve finale te bereiken. We kijken er naar uit en hopen op een goed resultaat", geeft de trainer aan. "We moeten nog meer communiceren, dan zijn we op ons sterkst."
UZSC-speelster Esther Scheij speelde tegen haar oude ploeg PSV. "Het is spannend, maar de meiden kennen mij door en door. Het is raar om ineens aan de andere kant te moeten beginnen en in de andere kleedkamer te zitten", aldus de Brabantse. "Ik wilde tegen mijn oude team laten zien waarom ik naar Utrecht wilde gaan."
"We hadden de afgelopen twee weken vrij. We wilden de puntjes op de i zetten. In deze wedstrijd kan je dat extra in de praktijk brengen. Op training is toch anders dan tegen een tegenstander", aldus Scheij. "De mentaliteit van het team is dat we altijd gaan. Dat kan altijd. Joachim zorgt er wel voor dat we niet verslappen."

Halve finale

De tegenstander van UZSC in de halve finale (7, 8 en 9 mei) komt uit de kwartfinale tussen ZVL en Polar Bears. Vrijdag won Polar Bears het eerste duel. Zaterdagmiddag staat de tweede wedstrijd op het programma. Als ZVL die wint, volgt zondag nog een beslissingsduel. "Ik verwacht Polar Bears, dus daar richten we ons op", vertelt De Ruijsscher.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.