SCHC kan zich na 'absurde' promotie klaarmaken voor hoofdklasse: 'Elke linie versterken'

Archiefbeeld mannen SCHC
Archiefbeeld mannen SCHC © Fotostudio Red Green Blue
BILTHOVEN - Bestuurslid tophockey Leonard Posthumus Meyjes van SCHC kreeg vrijdagochtend een flinke glimlach op zijn gezicht toen hij een mail van de KNHB binnen kreeg. Daarin stond dat de Bilthovense hockeyers volgend seizoen terugkeren in de hoofdklasse.
Heel veel vrede mee dat wij de promovendus zijn
Leonard Posthumus Meyjes
Vrijdag besloot de KNHB de hockeycompetities onder de hoofdklasse niet af te maken. Na zes gespeelde wedstrijden in de promotieklasse is SCHC de koploper en dus de promovendus.
"Het blijft gek. Je begrijpt dat er iemand moet promoveren. Nu zijn wij dat omdat we twee doelpunten meer hebben gemaakt dan nummer twee Schaerweijde", zegt Posthumus Meyjes. "Het is een absurde promotie. Het blijft natuurlijk wel zuur voor Schaerweijde en Voordaan."
Vorig seizoen stond SCHC, toen alle competities werden afgebroken door het coronavirus, ook al bovenaan. Er werd toen besloten dat er geen degradatie en promotie plaats vond. "Als er dan iemand moet gaan, dan heb ik er wel heel veel vrede mee dat wij het zijn."

Promotie belangrijk voor de club

"Je hebt meer exposure. Het is per definitie goed voor de club. We gaan ons nu klaarmaken voor de hoofdklasse. Het is fijn dat we het nu al weten zodat we ons er goed op kunnen voorbereiden", vertelt de voormalig hockeyer. "Iedereen is razend enthousiast en onwijs blij."
En dus worden de handen uit de mouwen gestoken in Bilthoven. "In elke linie is een versterking noodzakelijk. We hebben al de nodige gesprekken gevoerd. Doordat het besluit nu definitief is, zal het wat jongens ook definitief doen bewegen. De doelstelling voor volgend seizoen is puur handhaving. Daar gaan we alles aan doen", besluit Posthumus Meyjes

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.