UZSC na nipte winst als koploper play-offs in: 'Het moet 200 procent beter'

© Orange Pictures
UTRECHT - UZSC heeft de reguliere competitie afgesloten met een overwinning op PSV. De Utrechtse waterpoloërs speelden geen beste wedstrijd en sleepten dan ook maar net de 10-9 winst uit het vuur.
Volgende week moet het 200 procent beter
Benjamin Hoepelman
In de eerste twee kwarten nam PSV het voortouw. Na de eerste acht minuten hadden de bezoekers de 2-5 voorsprong te pakken en bij rust was de stand 4-6. "Het was een moeilijke wedstrijd, met zwaar spel en veel zwemmen", blikt Benjamin Hoepelman terug.
"Zij speelden goed, wij niet", aldus de waterpoloër van UZSC. "We hebben in het begin de kansen laten liggen, daardoor kom je achter. Dat mag ons niet gebeuren."
Aan de derde periode begonnen de Utrechters een stuk beter. Van 4-6 werd de stand omgebogen tot een 8-6 voorsprong. Toch kwamen de Eindhovenaren nog in het derde kwart terug tot 8-8. In de spannende laatste acht minuten trok UZSC de zege over de streep: 10-9.
Vandaag was niet goed genoeg
Roeland Spijker

Spijker niet tevreden

Coach Roeland Spijker vond dat zijn ploeg de wedstrijd veel eerder had moeten beslissen. "Dit was totaal onnodig, we zaten totaal niet lekker in de wedstrijd", zegt hij stellig. "Vandaag was niet goed genoeg."
En wat er dan niet goed genoeg was? Dat steekt Spijker niet onder stoelen of banken. "De verdediging was dramatisch", spreekt de coach. "We maken knullige fouten waardoor zij in de race blijven."
"We gingen soms voor onszelf spelen, daar moeten we van af. In de play-offs zullen we nog genoeg lastige wedstrijden spelen waarin dat niet kan", aldus Spijker.

Als koploper naar de play-offs

UZSC sluit de eredivisie af als koploper. Samen met zeven andere ploegen, waaronder regiogenoot ZPC Amersfoort, gaan de Utrechters strijden om de landstitel. Doordat UZSC de eredivisie als nummer 1 afsluit, heeft het in de play-offs in elke ronde het thuisvoordeel.
"We wilden eerste worden en dat zijn we nu ook geworden. De manier waarop we wonnen was niet goed, maar het resultaat hadden we nodig. We gaan ons nu richten op de play-offs. Aan deze wedstrijden moeten we ook niet te zwaar tillen. Volgende week moet het 200 procent beter", besluit Hoepelman.
De eerste tegenstander voor UZSC in de play-offs is Schuurman BZC of Polar Bears. Laatstgenoemde heeft nog twee inhaalduels op het programma staan. De kwartfinale wordt volgende week in een best-of-three gespeeld: op 30 april, 1 mei en eventueel 2 mei.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.