Meppelink naar kwartfinale, Meeuwsen uitgeschakeld

© Fotostudio RedGreenBlue
NIEUWEGEIN/RHENEN - Madelein Meppelink uit Rhenen heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het viersterren World Tour beachvolleybaltoernooi in het Mexicaanse Cancun. Samen met Sanne Keizer won ze drie wedstrijden. Nieuwegeiner Robert Meeuwsen is met Alexander Brouwer op hetzelfde toernooi uitgeschakeld.
Nadat Meppelink en Keizer de eerste wedstrijd hadden verloren, werd met gemak het Franse koppel Placette/Richard verslagen in de tweede poulewedstrijd (7-21 en 13-21). Door de zege kwamen Meppelink en Keizer in de eerste knock-out ronde terecht, waarin ze in twee sets de baas waren over Kozuch/Ludwig uit Duitsland (16-21 en 15-21).
Daarna stoomden Meppelink en Keizer door. Ze bereikten de kwartfinale door een 2-0 zege op Hermannová/Slukova uit Polen (16-21 en 18-21). Zondagavond nemen ze het in de kwartfinale op tegen het Amerikaanse duo Claes/Sponcil.

Meeuwsen

Meeuwsen kon de winst in de tweede poulewedstrijd geen goed gevolg gegeven. In de eerste hoofdronde van het toernooi in Mexico gingen hij en zijn teamgenoot in twee sets onderuit tegen Cherif/Ahmed uit Qatar (21-17 en 21-16). Hierdoor eindigde het toernooi voor de Nederlandse volleyballers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.