Hockeysters Kampong handhaven zich in hoofdklasse: 'Missie geslaagd'

Renée van Laarhoven scoorde eenmaal
Renée van Laarhoven scoorde eenmaal © Orange Pictures
UTRECHT - De hockeysters van Kampong hebben zich zondag door de winst op Bloemendaal veilig weten te spelen in de strijd tegen degradatie uit de hoofdklasse. De Utrechtse dames waren met 0-3 te sterk.
Het is wel heel mooi dat we het zelf veiligstellen
Marieke Dijkstra
Kampong sloeg pas na rust toe tegen Bloemendaal. Eerst maakte Mabel Brands de 0-1, vervolgens wist Renée van Laarhoven de 0-2 te maken. "We benaderden het deze week als een finale. Het was ook heel spannend. In de tweede helft lukte het om de doelpunten te maken", aldus coach Marieke Dijkstra in Namen en Rugnummers.
Daarmee was het nog niet gedaan voor de Utrechtse vrouwen. Vlak voor tijd bepaalde Margot Zuidhof de eindstand op 0-3. "Aan het einde hebben we nog wel naar het resultaat van Laren gekeken, tijdens de wedstrijd waren we daar niet mee bezig." Laren verloor van het Bilthovense SCHC.
48' Mabel Brands (0-1)
51' Renée van Laarhoven (0-2)
61' Margot Zuidhof (0-3)

Handhaving

Kampong is door het puntverlies van Laren en de eigen winst zeker van handhaving in de hoofdklasse. De Utrechters kunnen met nog één wedstrijd te gaan geen twaalfde meer worden. Kampong staat op dit moment negende.
"Het is wel heel mooi dat we het zelf veiligstellen", vertelt Dijkstra. "Dit is waarom we een paar weken geleden aan deze missie begonnen."
Volgende week speelt Kampong in de laatste speelronde van de hoofdklasse tegen Hurley.

Uniek weekend voor Dijkstra

Dijkstra was dit seizoen ook de coach van de hockeyers van SCHC. De promotieklasse, waarin de Bitlhovenaren actief waren, werd vanwege de coronacrisis stilgelegd. Hierdoor kon Dijkstra vorige maand samen met Jisse Waasdorp aan de slag gaan bij Kampong na het ontslag Pieter Bos.
Dit weekend kwam het nieuws dat die competitie niet wordt uitgespeeld en SCHC als de nummer 1 promoveert naar de hoofdklasse.
"Voor je gevoel ben je niet kampioen geworden maar wel gepromoveerd. Dat is wel gevierd door de jongens." En dus zet Dijkstra een unieke prestatie neer. Als coach promoveert ze met SCHC en handhaaft ze zich met Kampong. "Dat is denk ik nog niet eerder gebeurt nee", sluit Dijkstra lachend af.
Marieke Dijkstra
Marieke Dijkstra © Orange Pictures

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.