SCHC wint richting play-offs: 'Geen voorkeur voor Den Bosch of Amsterdam'

© SCHC
BILTHOVEN - De hockeysters van SCHC uit Bilthoven hebben zondag een nipte zege geboekt op bezoek bij hekkensluiter Laren. De wedstrijd in de hoofdklasse eindigde in 0-1.
Ginella Zerbo maakte in de dertiende minuut de enige goal van de wedstrijd. Zerbo vond Laren goed hockeyen, net als eerder dit seizoen tegen SCHC. "Aan de ene kant verbaast het me dat ze zo laag staan. Ze hebben vandaag kansen gehad, maar wij hebben goed verdedigd."
13' Ginella Zerbo (0-1)

Play-offs

De top-vier van de hoofdklasse gaat de play-offs om het landskampioenschap in. SCHC speelt volgende de laatste competitiewedstrijd tegen nummer 8 Victoria en hdm, dat drie punten minder heeft dan SCHC, speelt tegen nummer 2 Amsterdam. Zerbo denkt dat de derde plek al zo goed als zeker is op basis van dit programma.
De huidige stand geeft niet goed de verhoudingen voor de play-offs weer
Ginella Zerbo
Als SCHC daadwerkelijk derde wordt, dan hangt af van de resultaten van Den Bosch en Amsterdam tegen wie de ploeg uit Bilthoven gaat spelen. Den Bosch en Amsterdam hebben beide 55 punten. Zerbo: "Ik heb geen voorkeur. We hebben gisteren tegen Den Bosch gespeeld en dat was een goede wedstrijd."
Toch trok Den Bosch aan het langste eind door met 2-3 te winnen. De wedstrijd tussen SCHC en Amsterdam was ook spannend, maar Den Bosch en Amsterdam hebben beide wel tien punten meer dan de Bilthovense dames. "Ik denk dat dit niet goed de verhoudingen voor de play-offs weergeven. Iedereen kan van iedereen winnen. Het kan alle kanten opgaan in de play-offs en dat maakt het leuk", zegt Zerbo.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.