RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht wint bij FC Twente en klimt naar plek zes

UTRECHT - FC Utrecht heeft op bezoek bij FC Twente de winst gepakt. In het eredivisieduel kwamen de Utrechters nog met 1-0 achter, maar na rust trok FC Utrecht de 1-2 winst naar zich toe.

Ranglijst
Door de drie punten is FC Utrecht de nieuwe nummer zes van de eredivisie. Die plek wordt overgenomen van FC Groningen. FC Utrecht heeft nu 47 punten. Nummer vijf Feyenoord heeft met nog vier wedstrijden te gaan een puntenaantal van 55. De nummers 5, 6, 7 en 8 gaan aan het einde van het seizoen de play-offs om Europees voetbal in.
28' Danilo (1-0)
49' Sander van de Streek (1-1)
55' Gyrano Kerk (1-2)

Bijz. 58' Van de Streek mist penalty
Twente slaat toe via counter
Het eerste kwartier ging het duel onder toeziend oog van de vierduizend toeschouwers gelijkwaardig op. FC Twente leek als doel te hebben om vanuit de omschakeling toe te slaan. Dat lukte de Tukkers in de 28e minuut. Narsingh stoomde op aan de rechterkant en wist Danilo te vinden. De huurling van Ajax kon vervolgens eenvoudig de 1-0 binnenschieten.

Na die treffer was FC Utrecht even de kluts kwijt, maar de Utrechters herpakten zich. Kansen waren er nog voor Kerk en Maher. Laatstgenoemde moest tot twee keer toe zien hoe Drommel zijn schot maar net wist te keren.

Twee keer raak
Tien minuten had FC Utrecht in de tweede helft nodig om de score helemaal om te draaien. Eerst was het Sander van de Streek die na een voorzet van Othmane Boussaid de gelijkmaker kon binnentikken.

Vervolgens sloeg Gyrano Kerk toe. De aanvaller profiteerde van een blunder van Ebuehi. Kerk kon de bal vervolgens achter Drommel schieten: 1-2.

Drie minuten later had Van de Streek de kans om zijn tweede van de middag te maken. De middenvelder van FC Utrecht was neergehaald door Drommel. Scheidsrechter Blom gaf terecht de strafschop. Van de Streek ging vervolgens zelf achter de bal staan: over.

Het laatste kwartier was razend spannend. Kansen waren er voor beide ploegen, maar doelpunten vielen er niet meer. Eindstand: 1-2.

Volgende week zonder Janssen en Van der Maarel
Volgende week zaterdag neemt FC Utrecht het in Stadion Galgenwaard om 21:00 uur op tegen Willem II. Bij dat duel ontbreken in ieder geval Willem Janssen en Mark van der Maarel. De twee ontvingen in het duel met FC Twente hun vijfde gele kaart van het seizoen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -