FC Utrecht trots op tweede helft: 'Ook voor het gevoel heel belangrijk'

Sander van de Streek
Sander van de Streek © Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht sloeg zondag na rust toe tegen FC Twente. De Utrechters waren na afloop dan ook zeer tevreden over de tweede 45 minuten.
Zij hebben in de tweede helft haast niks gecreëerd
Sander van de Streek
Na afloop van de 1-2 zege op FC Twente was de gemoedtoestand bij FC Utrecht zeer goed. "Het is fantastisch, zeker na deze week. Donderdag was het een zware wedstrijd tegen Ajax", aldus Hidde ter Avest in Namen en Rugnummers. Ook Van de Streek vindt dit. "We kwamen in de tweede helft echt goed uit de kleedkamer."
"Zij hebben in de tweede helft haast niks gecreëerd", zegt Van de Streek. "De eerste helft wilden ze wat meer lokken, maar ze kwamen niet. Daar gingen we de mist in. In de tweede helft wilden we daardoor zelf meer de diepte zoeken."

Twee verschillende helften

"Die diepte was er in de eerste helft inderdaad niet", zag coach René Hake. "De momenten dat we de diepte wel hadden waren we wel dreigend. Maar ook de veldbezetting was niet goed."
In de tweede 45 minuten was een heel ander FC Utrecht te zien. "Tuurlijk zeg je dan in de rust dat er wat moet gebeuren, gelukkig gebeurde dat", aldus Ter Avest. Eerst maakte Van de Streek de 1-1, vervolgens schoot Kerk de 1-2 binnen. "Na rust is het FC Utrecht wat je wil zien", aldus Hake

Gemiste penalty

Vlak na de 1-2 miste Van de Streek nog wel een strafschop. "Het was gewoon een slechte penalty, klaar. Ik zag hem bewegen en wilde daardoor op het laatste moment wisselen van hoek. Ik kwam teveel onder de bal waardoor hij over ging", zegt Van de Streek.
"Ik moet hem gewoon scoren. Ik heb gemist, nu sluit ik weer achteraan in de rij. Zo werkt het met penalty's", aldus de middenvelder.
In het slot werd het nog wel even spannend. "Je weet dat als je op 2-1 blijft hangen zij die ballen erin gaan pompen. Dat hebben we gelukkig goed weten te verdedigen", vertelt Ter Avest.
We willen zo hoog mogelijk eindigen
René Hake
Langzamerhand komen de play-offs steeds dichterbij voor FC Utrecht. "Daarin willen we natuurlijk een goede uitganspositie hebben, Het is belangrijk dat we blijven winnen, ook voor het gevoel", aldus Van de Streek. "We willen zo hoog mogelijk eindigen. Vandaag hebben we een stap gezet. Nu moeten we zo snel mogelijk het voor elkaar zien te krijgen dat we goed die finales in gaan", kijkt Hake alvast vooruit.

Competitievervalsing

Bij het duel tussen FC Twente en FC Utrecht waren vierduizend supporters aanwezig. Nu het in het slot van de competitie erom gaat kan dat een voordeel zijn geweest voor de verschillende thuisploegen in de eredivisie deze speelronde. "Daar kun je op die manier naar kijken. Dat neigt dan wel naar competitievervalsing. Ik weet ook niet hoe het verder gaat", aldus Hake,
De oefenmeester hoopt dat er zaterdag bij het duel met Willem II in Stadion Galgenwaard ook supporters aanwezig zijn. "Dat zou fantastisch zijn."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.