RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Schippers jaagt met 4x100 meter estafette op olympisch ticket

UTRECHT - Dafne Schippers heeft zich al geplaatst voor de 100 meter en de 200 meter voor de Olympische Spelen van Tokio, maar de atlete uit Utrecht hoopt daar ook met de 4x100 meter estafette in actie te kunnen komen. Komend weekend kan Schippers die kwalificatie afdwingen met de Nederlandse ploeg.

In Silesia (Polen) wordt het WK estafette georganiseerd en daar zijn tickets te verdienen voor de Spelen van komende zomer. Nederland wist zich tijdens het WK atletiek 2019 net niet te plaatsen voor Tokio, mede door afwezigheid van een geblesseerde Schippers en Nadine Visser die het niet kon combineren met een ander onderdeel.

Beste acht
Nu zijn Schippers en Visser fit. Op het WK estafette is een plek bij de beste acht op de 4x100 meter genoeg voor Nederland om zich direct te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Daarbij zijn toplanden als de Verenigde Staten, Jamaica en Engeland afwezig in Polen.

De Nederlandse selectie voor de 4x100 meter bestaat, naast Schippers en Visser, ook uit Naomi Sedney, Marije van Hunenstijn en Jamile Samuel. Zij hebben onlangs op een trainingskamp in Belek (Turkije) uitgebreid geoefend op de estafette.

Femke Bol
De estafettevrouwen van de 4x400 meter hebben zich al geplaatst voor de Olympische Spelen van Tokio. Dat team komt komend weekend ook in actie op het WK in Polen, met onder meer toptalente Femke Bol uit Amersfoort.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -