RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Honkballers Quick Amersfoort voor start seizoen: 'Er zit minder druk op'

1/2
AMERSFOORT - De honkballers van Quick Amersfoort beginnen donderdag aan een nieuw seizoen in de hoofdklasse. Vorig jaar werden grote ambities uitgesproken, maar die kon de ploeg niet waarmaken. Daarom wil trainer RenÚ de Vries dit keer de verwachtingen rondom zijn verjongde ploeg temperen.

Donderdag staat de eerste wedstrijd op het programma voor Quick. Kinheim komt dan naar Amersfoort toe. Zaterdag gaat Quick naar Haarlem en zondag is de derde wedstrijd weer in de Keistad. Het is het begin van een volle kalender.

Voorbereiding
"We hebben een korte voorbereiding achter de rug, al heeft iedereen dat vanwege corona. Maar we zijn op de goede weg", vertelt trainer RenÚ de Vries. Hij verwelkomde afgelopen week nog twee pitchers: Marverich Lourens en de Zweed Jakob SyrÚn. "We zijn een team aan het bouwen en het ziet er goed uit. Hopelijk is de selectie nu compleet."

Normaal gesproken duurt de opbouw naar de honkbal hoofdklasse vijf Ó zes weken, waarin Quick iedere week een drieluik speelt. Nu heeft het slechts twee weekenden gespeeld (vier wedstrijden van elk negen innings) en een partij op een donderdagavond tegen HCAW (zeven innings).

"Dat is krap", erkent De Vries. "Het eerste deel van de competitie zullen we dus vooral nog opbouwen. De spelers, en vooral de pitchers, moeten nog in hun routine komen. Het is dus niet meteen dat we daar iets van verwachten. Maar dat is ook een uitdaging. Drie wedstrijden in week zal dus wennen zijn."

Vorig jaar riepen we dat we bij de eerste vier wilden eindigen, dat doen we nu niet"
RenÚ de Vries, trainer Quick Amersfoort

Minder druk op verjongde ploeg
Ondanks de korte voorbereiding durft De Vries al een ambitie te noemen. Alhoewel, een ambitie? "Vorig jaar riepen we dat we bij de eerste vier wilden eindigen. Dat doen we nu niet", is hij stellig. "De ploeg is verjongd en we kijken volgens het beleid meer naar de toekomst. Er zit daarom minder druk op. Maar als je eenmaal begint te winnen, dan zit er misschien nog wat moois in."

 RenÚ de Vries, trainer Quick Amersfoort RenÚ de Vries, trainer Quick Amersfoort | Foto: RTV Utrecht / Nick Doup

"Dat is een ambitie die we met zijn allen hebben uitgesproken. Het gaat om het vormen van een team", aldus De Vries. "Vorig jaar was de ambitie hoog maar is het niet gelukt. Nu hebben we gezocht naar gemotiveerde jongens, die verder kijken dan alleen dit seizoen. Dat komt mede omdat er financiŰle onzekerheid is. En er is nog wel meer onzeker vanwege de coronacrisis."

"Om mee te doen in de top, heb je meer budget nodig. Daarom moeten wij een andere weg inslaan. We moeten nu eenmaal minder risico nemen. Dan zien we wel waar het schip strandt", geeft de trainer van de Amersfoorters aan. "Maar we trainen leuk, de ploeg werkt goed samen en de sfeer is goed. We weten dat we veel gaan verliezen, maar we zullen ook winnen."
Bij Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht mis je dit weekend niets van de seizoensstart van Quick Amersfoort. Zaterdag en zondag is verslaggever Rijk van den Bunt vanaf 14.00 uur live te horen bij de duels van Quick tegen Kinheim. Mees Robberse
Talenten als Sem Robberse (in Canada) en Tijmen Takke (bij Neptunus Rotterdam) zijn niet meer van de partij bij Quick. Daar is onder meer Mees Robberse, het 17-jarige broertje van Sem, voor in de plaats gekomen. De talentvolle catcher, uitkomend in de jeugdteams van Nederland, is overgekomen van HCAW.

Aanvankelijk zou de hoofdklasse begin april beginnen, maar de eerste drie weekenden zijn geschrapt. Die moeten ergens in de huidige planning, die doorloopt tot half juli, nog ingepland worden. Dat kan sowieso niet in juni, als Nederland een OKT (16-20 juni) speelt. Mocht Oranje de Spelen niet halen, dan is daar mogelijk extra ruimte om de gemiste weekenden in te halen.

We weten dat we veel gaan verliezen, maar we zullen ook winnen"
RenÚ de Vries, trainer Quick Amersfoort

Concurrentie
Het openingsweekend van de competitie draait voor Quick in ieder geval om Kinheim. "Die zitten een beetje op ons niveau", verwacht de trainer. "Daarom wil je ervan winnen om aan de bovenkant van de middenmoot te eindigen. Alle drie de duels winnen wordt lastig, dus ik hoop dat we er twee kunnen pakken. Hoofddorp Pioniers en Silicon Storks horen ook tot die middenmoot."

Een paar clubs zetten hoog in. "Amsterdam Pirates, Neptunus Rotterdam en HCAW uit Bussum hebben uitgespoken bij de eerste twee te willen eindigen. Daaronder komen wij, maar we moeten met iedereen rekening houden", aldus De Vries.

Ook was er nog wat gedoe rondom de verplichte coronatests die Quick en de andere hoofdklasseclubs moeten doen. Vooral financieel hadden de Amersfoorters hulp nodig.

"We moeten twee keer testen per week. Daardoor hebben we wat moeten schuiven. We trainen nu op woensdag, om dan al de coronatest te doen voor de wedstrijd van donderdag. Want testen Ún spelen op donderdag is niet haalbaar qua tijd", legt De Vries uit. "En op zaterdag doen we voor de wedstrijd een coronatest die ook voor zondag geldig is."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -