RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Geen publiek bij FC Utrecht - Willem II: 'Enorme domper'

UTRECHT - Een flinke tegenvaller voor FC Utrecht. Na het experiment afgelopen weekend met toeschouwers bij wedstrijden in de eredivisie is door het kabinet besloten om dat dit weekend niet opnieuw te doen. Daardoor mag er bij de thuiswedstrijd van FC Utrecht tegen Willem II geen publiek aanwezig zijn.

De KNVB en de clubs hoopten dat ze na de pilot van afgelopen weekend ook in de komende speelronde publiek konden ontvangen in de stadions. Afgelopen weekend zat er bij FC Twente - FC Utrecht bijvoorbeeld 4.000 man publiek.

De test van afgelopen weekend is eenmalig geweest"
Kabinet

Het verzoek is echter door het kabinet donderdag afgewezen. "De test van het afgelopen weekeinde met toeschouwers bij wedstrijden in de Eredivisie is vooralsnog eenmalig geweest", laat het kabinet weten. De KNVB is ge´nformeerd dat de overheid hier niet mee door wil gaan. Clubs hadden er op gerekend het komende weekeinde weer fans toe te kunnen laten. Het gevolg van de beslissing van de overheid is verder dat Ajax in de 'kampioenswedstrijd' tegen Emmen zondag voor lege tribunes speelt in de Johan Cruijff Arena.

In de Keuken Kampioen Divisie zit er bij wijze van experiment komend weekend wel publiek op de tribunes. Ook daarbij heeft FC Utrecht pech, want Jong FC Utrecht gaat vrijdagavond op bezoek bij Top Oss.

FC Utrecht was er klaar voor
"Een enorme domper, voor zowel onze club als voor de supporters en Business Club Leden die hoopten eindelijk weer naar hun club te mogen aankomend weekend," aldus Algemeen Directeur Thijs van Es. "Alles stond in de steigers, iedereen was er helemaal klaar voor om coronaproof te genieten van een voetbalwedstrijd. Afgelopen weekend is aangetoond dat de clubs wedstrijden op een goede, coronaproof, manier kunnen organiseren. Zeker gezien de voorbereidingen die gedaan zijn en de termijn waarop dit besloten is, kunnen we niet anders dan de conclusie trekken dat het besluit buitengewoon teleurstellend is. We zetten ons volledig in om bij de thuiswedstrijd tegen PSV wel publiek welkom te mogen heten."

KNVB : 'cruciaal om door te gaan'
Volgens voetbalbond KNVB is het in deze fase voor de operatie en logistiek rondom het traject sneltesten cruciaal om door te gaan en niet stil te vallen. De pilot verlengen is volgens de voetbalbond verstandig omdat er pas net is gestart met testen voor toegang. In het afgelopen weekend is volgens de KNVB bij de stadions alles prima verlopen.

FC Utrecht was na de lobby van voetbalbond KNVB positief gestemd en hield al rekening met de komst van supporters in de Galgenwaard. Er werd gerekend op ongeveer drieduizend toeschouwers. Dat is ongeveer 12,5% van de capaciteit van het stadion.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -