RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kans op publiek in Galgenwaard is volgens algemeen directeur FC Utrecht gering: 'Zwabberbeleid'

1/2
UTRECHT - Algemeen directeur Thijs Otto van Es van FC Utrecht heeft zijn vraagtekens rond de besluitvorming van het niet toelaten van toeschouwers komend weekend in de eredivisie. Volgens Van Es gaan er zowel bij de KNVB als bij het kabinet een aantal dingen niet goed.

De politiek steekt bar weinig tijd en energie in sport"
Thijs Otto van Es

"Als het aan FC Utrecht ligt dan spelen we dit seizoen nog met publiek in Stadion Galgenwaard", aldus Van Es tegen RTV Utrecht. Het ligt echter niet aan FC Utrecht maar aan het kabinet. "Het is wel een beetje ijdele hoop. Ik denk dat het heel moeilijk zal zijn. De kans is heel gering."

Na het experiment afgelopen weekend met toeschouwers bij wedstrijden in de eredivisie is door het kabinet besloten om dat dit weekend niet opnieuw te doen. Daardoor mag er bij de thuiswedstrijd van FC Utrecht tegen Willem II geen publiek aanwezig zijn.

Twee dagen voor de start van het weekend kom je opeens met het besluit"
Thijs Otto van Es

De KNVB en de clubs hoopten dat ze na de pilot van afgelopen weekend ook in de komende speelronde publiek konden ontvangen in de stadions. Afgelopen weekend zat er bij FC Twente - FC Utrecht bijvoorbeeld 4.000 man publiek.

"Wat ik heel vervelend vind is de zwabberkoers die erachter zit. Twee dagen voor de start van het weekend kom je opeens met het besluit. Dan denk ik 'Waarom moet het zo laat?"

Rol van KNVB
Van Es is ook niet helemaal tevreden met de gang van zaken bij de KNVB. "Zij hebben een hele belangrijke lobby-rol. De vraag is of ze dat helemaal top aan het doen zijn. Op dit moment zijn ze het goed aan het doen. Maar de vraag is wel wat je als je dat anderhalf jaar geleden al was opgestart? Hoe goed was je dan geÔntegreerd bij het kabinet?", vraagt Van Es zich hardop af.

"Ik zelf vind ook dat de regering en de politieke partijen bar weinig tijd en energie stoppen in sport. Ook aan het belang ervan wordt veel te weinig aandacht gegeven", zegt de algemeen directeur. "Alles bij elkaar krijg je dit zwabberbeleid."

Algemeen directeur Thijs Otto van Es van FC Utrecht over publiek in de stadions


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -