Instellingen

Loting WK-kwalificatie Oranje Leeuwinnen bekend: 'Moeten ons rechtstreeks plaatsen'

Sari van Veenendaal tijdens de WK-finale in 2019
Sari van Veenendaal tijdens de WK-finale in 2019 © Orange Pictures
IJSSELSTEIN/NIEUWEGEIN - De Nederlandse voetbalsters nemen het in de kwalificatie voor het wereldkampioenschap van 2023 op tegen IJsland, Tsjechië, Wit-Rusland en Cyprus. Dat is vrijdag bepaald door loting in Nyon.
Aan onze stand verplicht om ons te plaatsen
Sari van Veenendaal
Bij de Oranje Leeuwinnen is de Nieuwegeinse keepster Sari van Veenendaal de aanvoerder. Ook aanvalster Shanice van de Sanden uit IJsselstein behoort steevast tot de selectie.
Nederland, dat bij het vorige WK in 2019 de finale verloor van de Verenigde Staten, is in het Europese kwalificatietraject groepshoofd in poule C. In totaal zijn er negen groepen: zes met zes landen en drie met vijf landen. De negen groepswinnaars kwalificeren zich rechtstreeks voor het WK, dat over twee jaar in Australië en Nieuw-Zeeland wordt gespeeld. De nummers 2 strijden in play-offs voor de overige tickets.

Reactie Van Veenendaal

"We zijn zeker aan onze stand verplicht om ons rechtstreeks voor het WK te plaatsen", reageerde aanvoerster Van Veenendaal. "IJsland is de ploeg die het meest bij me opvalt. Dat is een ploeg met veel fysiek sterke speelsters. Die ploeg mogen we zeker niet onderschatten, al zaten er misschien ook sterkere ploegen in pot 2."
Van Veenendaal zag de groepsapp van Oranje na de loting niet ontploffen. "Dat was wel anders dan na de loting voor de Olympische Spelen, maar die komen ook dichtbij nu. We kijken wel erg uit naar het WK, op toffe locaties. We zullen weerstand krijgen in het kwalificatietoernooi maar gaan er alles aan doen om naar het WK te gaan." De kwalificatiewedstrijden zijn tussen september 2021 en september 2022.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.