RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Supportersvereniging FC Utrecht: 'De KNVB regelt alleen zijn eigen feestjes'

1/2
UTRECHT - In navolging van Algemeen directeur Thijs van Es van FC Utrecht, verwacht ook de supportersvereniging SVFCU niet dat er dit seizoen nog publiek de stadions in zal mogen. Voorzitter Teun den Hartog is enorm teleurgesteld, het meest nog in de KNVB.

"Als iemand het snapt mogen ze het mij komen uitleggen, want ik snap er niks meer van. En dan hoor je ineens dat het Song Festival wel met publiek kan..," Den Hartog spreekt zijn verbazing uit in Een Berg Sport op RTV Utrecht. "Ik neem het de KNVB trouwens wel kwalijk. Want bij hun eigen feestjes, als het Nederlands Elftal moet spelen, zit er wel gewoon 5-duizend man publiek. Ondertussen koesteren mensen die een seizoenkaart bij hun club hebben gekocht valse hoop." In de ogen van Den Hartog worden de clubsupporters zomaar aan de kant geschoven. Hij noemt het schandalig beleid vanuit Den Haag en Zeist.

Teun den Hartog: 'Bij het Nederlands Elftal kan wel 5-duizend man publiek zitten'


Afgelopen weekend zaten er voor het eerst weer supporters op de tribune in een pilotproject. De clubs die toen uit speelden hoopten op zijn minst ook één thuiswedstrijd met publiek te kunnen afwerken. Het kabinet zette daar een keiharde streep door. KNVB-directeur Eric Gudde: "De enige uitleg die we vanuit Den Haag krijgen is dat het juridisch niet dichtgetimmerd is, terwijl we een paar weken geleden al zeiden: zorg nou dat het wettelijk geregeld is. Het is een grote domper voor Ajax, dat kampioen kan worden, maar ook voor alle andere clubs en de voetbalbond."

Den Hartog geeft aan dat de vaste supporters de club trouw blijven. "We hunkeren ernaar om weer naar het stadion te gaan. We nemen de club niks kwalijk. De KNVB is een ander verhaal. Mijn buurman is 80 jaar en heeft twee Pfizer-injecties gehad en is in principe beschermd. Waarom mag hij er niet in dan? Dat valt niet uit te leggen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -