RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Amersfoortse Bol twee keer in actie op WK estafette

UTRECHT - Atlete Femke Bol krijgt een zware taak op de WK estafette in de Poolse stad Chorzow. De Europees kampioene indoor op de 400 meter komt vanavond twee keer in actie. De atlete uit Amersfoort loopt zowel in de series van de 4x400 meter als die van de 4x400 meter gemengd.

De 4x400 gemengd is een nieuwe onderdeel op de Spelen en de Atletiekunie mikt op olympische deelname van het gemengde kwartet. Om een ticket voor Tokio veilig te stellen, moet het estafetteteam zich zien te plaatsen voor de finale. Bol en Lieke Klaver zijn de vrouwen in de ploeg, Nout Wardenburg en Tony van Diepen zijn de twee mannen.

Tussen de series van de 4x400 en de 4x400 gemengd zit ongeveer 2 uur, dus Bol en Van Diepen hebben relatief korte tijd om te herstellen.

Ook Schippers in actie
De Utrechtse Dafne Schippers zal haar eerste wedstrijd lopen sinds de Gouden Spike in Leiden op 19 september vorig jaar. De tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter is de tweede loopster in het viertal dat uitkomt in de series van de 4x100 meter. Ook dat estafetteteam wil zich plaatsen voor de Spelen.

Schippers sloeg het indoorseizoen over om zich optimaal voor te bereiden op het outdoorseizoen. Ze lijkt verlost van de rugklachten die haar vorige zomer parten speelden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -