RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Seizoensstart fierljeppers valt in het water: 'Geen topsportstatus'

1/2
PROVINCIE UTRECHT/POLSBROEK - De fierljeppers moeten nog even wachten op hun seizoensstart. Op de kalender van Polsstokbond Holland staat nog het Kampioenschap van de Lopikerwaard voor zaterdag 8 mei, maar dat kan vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan.

Wij kunnen helaas niet die uitzondering krijgen omdat we niet de topsportstatus hebben"
Rian Baas

Utrechter Rian Baas, die in 2016 de beste was in Polsbroekerdam, vindt het erg jammer. "De bonden hebben besloten de richtlijnen van de overheid te volgen. Zij kijken per week of er wedstrijden kunnen plaatsvinden", zegt hij. "Voor ons als springers wel lastig, want wij willen ons wel voorbereiden, maar we moeten de richtlijnen volgen."

Polsstokverspringer Rian Baas: "Wij kunnen helaas geen uitzondering krijgen"


In het voetbal, hockey, volleybal, waterpolo en honkbal en diverse andere sporten mag wel gespeeld worden op het hoogste niveau. Het fierljeppen is geen topsport volgens NOC*NSF, dus vallen de grote wedstrijden in het polsstokverspringen in het water.

"Wij kunnen helaas niet die uitzondering krijgen omdat we niet de topsportstatus hebben, helaas", vindt Baas. "Wij zouden het heel graag willen. Alle springers zijn in vorm en willen heel graag springen, dus als het weer kan dan zijn we er klaar voor."

Wanneer de beste fierljeppers van Holland en Friesland elkaar weer treffen, is dus nog niet bekend. Mogelijk kunnen wel wedstrijden binnen de clubs zelf georganiseerd worden. "Maar de topspringers zijn verdeeld over alle verenigingen en daarmee heb je niet het wedstrijdelement. Dat is heel anders", legt Baas uit.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -