RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Quick Amersfoort krijgt pak slaag van DSS/Kinheim: 'Dat doet iets in het hoofd'

1/3
AMERSFOORT - De honkballers van Quick kennen geen al te beste seizoensstart. De Amersfoorters verloren de uitwedstrijd tegen DSS/Kinheim in Haarlem met maar liefst 17-4.

De thuisploeg schoot uit de startblokken. Na de eerste inning keek Quick al tegen een 5-0 achterstand aan. In de tweede inning deed de ploeg van trainer René de Vries nog iets terug met vier punten, maar DSS/Kinheim liep in de tweede helft van diezelfde inning uit naar 13-4.

In de vierde inning werd het nog 17-4 voor de Haarlemmers, waarna Quick een verdere afgang bespaard werd door de mercy rule. Na de zevende inning werd een einde gemaakt aan het duel.

Vrijdag verloor Quick ook al de openingswedstrijd van het honkbalseizoen. DSS/Kinheim was met 9-3 te sterk. Zondag staat de derde partij tussen beide clubs op het programma.

Mees Robberse: "Quick geeft mij de mogelijkheid dat ik kan spelen op hoog niveau"


Vroege achterstand werkt mentaal door
Ook de talentvolle catcher Mees Robberse kon het verschil niet maken namens Quick. "Er werden niet veel slagballen gegooid en we maken ook veldfouten, daardoor wordt het voor de pitchers ook moeilijker. Dan wordt het drukker in je hoofd en ben je niet meer gefocust", zegt hij.

Zijn broer Sem Robberse maakte al naam in Amersfoort. Hij speelt nu in Canada. De 17-jarige Mees wil ook die kant op. "Mijn ambitie is naar Amerika gaan en Quick geeft mij de mogelijkheid dat ik kan spelen op hoog niveau. Dat is voor mij heel prettig, maar ik zie mijzelf wel hogerop gaan", is de jongste Robberse duidelijk.

René de Vries: "We lopen vrij vlot tegen een grote achterstand aan, dat doet iets in de hoofden van de spelers"


Trainer René de Vries zag het spel van Quick met lede ogen aan. "Dit is niet waar we hard voor werken, dus dat moeten we snel ombuigen", geeft hij aan. "We lopen vrij vlot tegen een grote achterstand aan. Dat doet iets in de hoofden van de spelers. Dat moet eruit, want het gaat vaker gebeuren."

"We kwamen goed terug naar de eerste inning. Daarna kregen we gelijk acht punten om onze oren. Dat doet wat met een team", aldus De Vries.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -