RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

ZPC Amersfoort dwingt in kwartfinale beslissingsduel af: 'Op wilskracht gewonnen'

1/4
AMERSFOORT - De waterpoloŽrs van ZPC Amersfoort hebben een derde duel afgedwongen in de kwartfinale van de play-offs om het landskampioenschap. De Amersfoorters wonnen zaterdag in Gouda met 8-10 van GZC Donk.

Ons voordeel is dat wij grotere en zwaardere jongens hebben"
Jeroen Cavalje

De marge tussen ZPC Amersfoort en GZC Donk bleef vooral in het begin van het duel klein. Na het eerste kwart was de stand 2-3 in het voordeel van de Amersfoorters. Bij rust was de stand: 4-5.

Met een 6-9 voorsprong ging ZPC Amersfoort het laatste kwart in. Daar kwam uiteindelijk de 8-10 eindstand op het scorebord. "We hadden vandaag de enige kans om erin te blijven, die kans hebben we gepakt", spreekt waterpoloŽr Jort van der Werve. "Op wilskracht hebben we gewonnen vandaag."

Jort van der Werve: 'We hebben op wilskracht gewonnen'


"We waren vandaag conditioneel ook beter", zag het waterpolotalent uit De Bilt. Coach Jeroen Cavalje beaamt dat. "Donk is gewoon een goede ploeg. Zij zijn op alle fronten sterk. Ons voordeel is dat wij grotere en zwaardere jongens hebben, daar moeten we veel meer gebruik van maken. Dat hebben we vandaag goed gedaan en dan zijn zij snel moe."

Rentree international Koopman
Koopman raakte in februari van dit jaar geblesseerd aan zijn pols. In dit belangrijke duel maakte de Oranje-international zijn rentree voor ZPC Amersfoort. "Eigenlijk ben ik nog niet hersteld. We hebben risico genomen", vertelt Koopman. "Er zitten drie lagen tape omheen. Ik had van tevoren niet gedacht dat het dit seizoen nog zou lukken, maar het herstel ging voorspoedig."

ZPC Amersfoort sprak over zijn rentree en de winst


De vraag is of Koopman morgen ook weer belangrijk kan zijn voor ZPC Amersfoort. "Even kijken hoe het voelt, of ik een reactie heb na vandaag", zegt Koopman. "Spelen ga ik zeker, de afweging is alleen hoe ik dat ga invullen."

We moeten ze helemaal stuk spelen morgen"
Jort van der Werve

Vrijdag had ZPC het eerste duel in de best-of-three verloren met 11-12. Morgen komen de twee ploegen in het beslissingsduel opnieuw tegen elkaar in actie. Dat duel is vanuit Amersfoort vanaf 14:30 uur LIVE te volgen in Namen en Rugnummers. De winnaar ervan gaat naar de halve finale.

"We moeten het per wedstrijd gaan bekijken. Als we morgen winnen dan hebben we volgende week weer een wedstrijd", aldus coach Cavalje. "We zijn geen titelfavoriet, maar we zijn een team dat van iedereen kan winnen."

Ook Van der Werve heeft er zin in. "We moeten ze helemaal stuk spelen morgen. Nog harder gaan dan vandaag. Het moet morgen goedkomen."

Coach Jeroen Cavalje van ZPC Amersfoort in gesprek met verslaggever Menno Schilder


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -