RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Taurus kansloos onderuit tegen VoCASA: 'We misten de wil'

1/3
HOUTEN - De volleyballers van Taurus hebben in de degradatiepoule van de eredivisie verloren van VoCASA. De Houtenaren gingen in het uitduel in Nijmegen met 0-3 in sets onderuit.

We werden eilandjes en wilden niet meer voor elkaar werken"
Erik Gras

Taurus begon goed aan het duel en leek de eerste set eenvoudig te winnen. Niets bleek minder waar. De thuisploeg herpakte zich en won de eerste set met: 27-25.

Vervolgens waren ook de tweede (25-22) en derde set (25-14) prooi voor VoCASA.

Eilandjes
Na het duel volgde een lange nabespreking in de kleedkamer van Taurus. "Soms heb je dat nodig als team. We hebben gelijk de vinger op de zere plek gelegd, van waar het is misgegaan", aldus coach Erik Gras. "Ik moet die eerste set nog eens nakijken, daar ging het mis."

Erik Gras baalde van de nederlaag, hij sprak met verslaggever Mark Kloostra


"We lopen daarna achter de feiten aan. We werden eilandjes en wilden niet meer voor elkaar werken. Als dat gebeurt dan heb je een lastige middag", aldus Gras. "Soms moet je willen winnen, dat miste ik vandaag", aldus de ervaren volleyballer.

Volgend seizoen
Voor Taurus-trainer Erik Gras was het duel een bijzondere. Hij maakte vorige maand bekend de Houtense club te verlaten om vanaf volgend seizoen aan de slag te gaan bij tegenstander VoCASA. "Ik ga geen enkele speler meenemen. Ik heb ze wel benaderd, maar ze maken andere keuzes. Het zij zo", aldus Gras.

Wat de 33-jarige Van Jaarsveld gaat doen weet hij nog niet. "Het is na deze wedstrijd geen lekker moment om te vragen", zegt de ervaren volleyballer die de gedurende het seizoen de overstap maakte van Taurus 2 naar Taurus 1. "Tegen de beste teams van Nederland spelen is natuurlijk hartstikke leuk. En de luxe is dat je maar twee keer hoeft te trainen. Of ik dat nog een jaartje wil daar ga ik over nadenken."

Volleyballer Jelle van Jaarsveld onder andere over zijn rol in de groep


Taurus zakt door de nederlaag in de degradatiepoule naar de vierde plek. Uit de degradatiepoule kan dit seizoen vanwege de coronacrisis niet worden gedegradeerd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -