RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Schippers loodst sprintvrouwen naar olympisch ticket op 4x100

UTRECHT - Na de Nederlandse mannen op de 4x400 meter hebben ook de sprintvrouwen op de 4x100 meter bij de WK estafette in het Poolse Chorzow een ticket voor de Olympische Spelen in Tokio veroverd. De Utrechtse vedette Dafne Schippers loodste het kwartet naar de winst in de serie en daarmee rechtstreeks naar de finale. Met die finaleplaats was de olympische kwalificatie een feit.

Jamile Samuel, Nadine Visser en Marije van Hunenstijn waren de andere drie loopsters in de Nederlandse estafetteploeg. Het kwartet won makkelijk zijn serie in 43,28 seconden.

Voor Schippers was het haar eerste race sinds de Gouden Spike in Leiden in september vorig jaar. De tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter nam daarna de tijd om te herstellen van een rugblessure en sloeg het indoorseizoen over. Ze was de tweede loopster, die het stokje kreeg aangereikt van Jamile Samuel. De Amsterdamse won afgelopen EK indoor verrassend brons op de 60 meter.

Schippers gaf het stokje door aan Visser, die op de EK indoor nog indrukwekkend haar Europese titel op de 60 meter horden prolongeerde. Visser bouwde de voorsprong op Polen, Ecuador, Ierland en Zambia verder uit, waarna Van Hunenstijn de winst makkelijk binnenhaalde.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -