RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Atletiekploeg pakt ook olympisch ticket op nieuwe 4x400 gemengd

UTRECHT - De Nederlandse atletiekploeg heeft bij de WK estafette in het Poolse Chorzow de beoogde drie olympische tickets binnengehaald. Ook op het nieuwe olympische onderdeel 4x400 meter gemengd wist het Oranje-kwartet de finale te halen en daarmee het ticket voor Tokio veilig te stellen. Eerder op de avond kwalificeerden de estafetteploegen op de 4x400 mannen en de 4x100 vrouwen zich voor de Spelen.

De Amersfoortse Femke Bol, Nout Wardenburg, Lieke Klaver en Tony van Diepen wonnen met groot gemak hun serie in een tijd van 3.18,03. Dat was meteen een Nederlands record, want er was nog nooit gelopen op dit onderdeel door een Nederlands estafetteteam.

Wardenburg was de solide startloper. Hij wisselde het stokje met Bol, die met grote passen afstand nam van de concurrentie. Lieke Klaver breidde de voorsprong nog verder uit, waarna Tony van Diepen er een zegetocht van kon maken. Voor Bol en Van Diepen was het hun tweede optreden in Chorzow. Ze liepen twee uur eerder al mee in de 4x400 voor respectievelijk de vrouwen en de mannen.Bol helpt vrouwenploeg naar finale 4x400 met supertijd van 49,81

Bol helpt vrouwenploeg naar finale 4x400 met supertijd van 49,81
Bol liep voor het eerst onder de 50 seconden op de 400 meter. De 21-jarige Europees kampioene indoor noteerde een splittijd van 49,81 bij de WK estafette in het Poolse Chorzow. Bol was de slotloopster van het Nederlandse kwartet op 4x400 meter, dat zich redelijk eenvoudig plaatste voor de finale.

Met het bereiken van de finale is een ticket voor de WK van 2022 in het Amerikaanse Eugene veiliggesteld. De vrouwen op de 4x400 waren al zeker van deelname aan de Olympische Spelen deze zomer in Tokio.

Het Nederlandse kwartet, naast Bol bestaande uit Eva Hovenkamp, Eveline Saalberg en Lisanne de Witte, rende achter Cuba naar de tweede plaats in zijn serie in 3.28,40. Die tijd was de vierde overall. Cuba plaatste zich 3.27,90 als snelste voor de finale.

Saalberg gaf als tweede loopster wat terrein prijs op Cuba en Frankrijk, maar De Witte liep sterk in en passeerde vlak voor de wissel met Bol de Franse atlete. Bol kwam in de slotmeters nog dichtbij de Cubaanse Roxana Gůmez, maar ze liep zichtbaar op reserve.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -