RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hand in eigen boezem bij ZPC Amersfoort: 'Misschien verdien je het dan niet'

1/4
AMERSFOORT - Bedroevende gezichten waren er zondag bij ZPC Amersfoort nadat het team was uitgeschakeld in de play-offs. De Amersfoorters staken na afloop van de verloren kwartfinale de hand in eigen boezem.

We hebben het aan onszelf te danken"
Sebastiaan van Mil

ZPC Amersfoort verloor het beslissingsduel in de kwartfinale van GZC Donk uiteindelijk via strafworpen. "Het is zonde en zuur, helemaal op deze manier", sprak de teleurgestelde waterpoloŽr Sebastiaan van Mil na afloop in Namen en Rugnummers. "We hadden de wedstrijd al in de reguliere speeltijd moeten beslissen. Bij de strafworpen hadden we ook een aantal keer de kans om het af te maken, maar helaas gebeurt dat niet."

Coach Jeroen Cavalje sprak na afloop met verslaggever Menno Schilder


"We hebben ons hoofd laten gek maken van een ploeg die wil forceren. Daar laten we ons door piepelen en zo gaven we de wedstrijd uit handen", is de zienswijze van coach Jeroen Cavalje. "Op een geven moment was de power eruit en zij gingen er steeds meer in geloven."

Misschien moeten we beter de rust zien te bewaren"
Mark Siewers

ZPC-er keek realistisch naar de nederlaag. "We geven het in de vierde periode weg. En in de strafworpenserie hadden we ook drie keer de kans. Als je dat soort kansen niet maakt dan verdien je het misschien ook niet om door te gaan", zei de waterpoloŽr.

Op zoek naar oorzaak
"Wat is het? Ja soms loop het zo, net niet", vraagt Siewers zich hardop af. "Misschien moeten we beter de rust zien te bewaren. Ook bij de strafworpen, maar het is heel lastig. Het is geen loterij, het is gewoon heel moeilijk om de laatste bal te maken. Die jongens zullen er zelf ook flink van balen."

Sebastiaan van Mil: 'Het hele seizoen is al een rollercoaster geweest'


"We hebben het aan onszelf te danken. We speelden een prima wedstrijd, we waren de betere partij. We laten ze terugkomen en dat is aan ons te verwijten", analyseert Van Mil.

Cavalje kort aan het roer
Cavalje verving vorige maand de ontslagen Gianluca Sattolo. "Ik heb niet veel tijd gehad om ze goed te leren kennen." Hij beleefde tot nu toe vier duels als coach van de Amersfoorters, waarvan er drie in de play-offs waren.

Het seizoen is niet geslaagd"
Jeroen Cavalje

"Ze hebben veel veerkracht. Ik heb wel het gevoel dat ze mij respecteerden als coach en dat ik het maximale uit deze groep heb kunnen halen. Het resultaat is niet wat we gewenst hadden, maar het seizoen is niet geslaagd. We wilden de halve finale halen", aldus de oefenmeester.

Seizoen nog niet klaar
ZPC Amersfoort is nog wel actief in het bekertoernooi. Op 22 mei spelen de Amersfoorters tegen ZVL-1886 , op 23 mei tegen PSV. Ze staan nu derde. Als ze tweede worden in de poule van zeven gaan ze naar de halve finale. "We moeten het seizoen zeker niet zomaar weggooien", aldus Van Mil. "We moeten door, ons snel herpakken."

"We hebben als team gisteren en vandaag laten zien dat we kunnen vechten. Daar ben ik trots op, vandaag mocht het niet zo zijn", zegt Siewers die ook strijdbaar is. "We hebben nog een prijs om voor te spelen. Wij moeten de twee duels winnen en hopen dat UZSC wint van Het Ravijn, dan gaan we naar de halve finale. Het seizoen is wat mij betreft nog niet voorbij."

Mark Siewers: 'We moeten die man meer gewoon uitspelen'


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -