RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Brons voor Schippers op WK estafette, Bol grijpt naast het podium

UTRECHT - Dafne Schippers lag met de Nederlandse sprintvrouwen op koers voor goud in de finale van de 4x100 meter op de WK estafette, maar met een trage wissel tussen derde loopster Nadine Visser en slotloopster Naomi Sedney verspeelde het kwartet een zeker lijkende wereldtitel. Sedney sleepte er nog brons uit.

Jamile Samuel en Schippers openden sterk in de finale. Ook de wissel van het stokje tussen Schippers en Visser ging goed en de Europees kampioene op de horden kwam met ruime voorsprong de bocht uit richting Sedney. De laatste loopster begon echter te snel, waardoor ze moest inhouden om een foute stokwissel te voorkomen. De snelheid was er daardoor volledig uit; de Italiaanse Vittoria Fontana en de Poolse Pia Skrzyszowska renden Sedney voorbij. De tijd was 44,10. Kampioen ItaliŽ klokte 43,79.

Het missen van de gouden medaille was een teleurstelling, maar het belangrijkste doel was al bereikt op de World Relays. De Nederlandse vrouwen plaatsten zich zaterdag in de series als snelste voor de finale op de 4x100 en kwalificeerden zich daarmee voor de Olympische Spelen in Tokio.

Bol grijpt naast het podium op 4x400
Femke Bol heeft met de Nederlandse vrouwen op de 4x400 meter net naast een medaille gegrepen. Slotloopster Lieke Klaver lag tweede bij het ingaan van de laatste ronde, maar zij leverde nog twee posities in. Cuba greep het goud in 3.28,41, Polen pakte het zilver en Groot-BrittanniŽ kaapte het brons weg voor het Nederlandse kwartet, dat vierde werd in een niet al te snelle 3.30,12.

Startloopster Eva Hovenkamp zette Lisanne de Witte voor de zware taak om vanaf de laatste plaats naar voren op te rukken. Ze lag zesde toen Europees kampioene indoor Femke Bol het stokje kreeg. Bol liep het gat naar de voorste loopsters dicht en gaf Klaver alle kans om zelfs nog voor goud te gaan. Klaver hield lang stand, maar bij het uitkomen van de laatste bocht was het op met haar snelheid en zakte ze weg.

De vrouwen op de 4x400 komen ook in actie op de Olympische Spelen in Tokio.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -