RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Door de Lens van Ankie: 'Het plaatje klopt niet'

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Met mijn ogen dicht zie ik het zo weer voor me: juichend publiek en geëmotioneerde spelers na het winnen van de landstitel. Het is weer mei: de maand van de play-offs. Tijd om te oogsten. De waterpoloërs van UZSC hebben de halve finales voor de landstitel bereikt. En ook de hockeyers van Kampong zijn klaar om de strijd aan te gaan en weer eens goed te winnen.


Het voelt bijna als een déjà vu. Een jaar of wat geleden sjeesde ik een keer op één dag van het hockeyveld in Rotterdam naar het zwembad in Utrecht om de play-off finales van beide teams te fotograferen. Wat een kick gaf dat. Fijne stress noem ik dat. Dat zijn de sportweekenden waar je het hele jaar op zit te wachten en waar je daarna weer maanden mee vooruit kunt. En nu is het dus straks misschien wel weer zover.

Het went nooit
En toch maak ik me ook een beetje zorgen. Want hoewel ik het volste vertrouwen heb ik beide Utrechtse teams, zal het niet helemaal hetzelfde zijn. Een belangrijk ingrediënt ontbreekt deze keer, en dat is het publiek. We zijn er bij de wedstrijden al een beetje aan gewend inmiddels, maar bij finales is de stilte van een lege, of half lege of nee ik blijf wel positief en zeg: half volle, tribune, moeilijk te verteren. Het plaatje klopt gewoon niet helemaal.

De beelden die ik zelf zo graag maak, liggen hierdoor ook niet meer zo een twee drie voor het oprapen. Spelers die na het allerlaatste fluitsignaal opgelucht hun familie en geliefden in de armen vliegen, dat zijn voor mij de allermooiste. Bij het doorspitten van mijn archief kwam ik deze foto tegen van hockey aanvoerder Sander de Wijn. Hij is gemaakt na de winst van een finale.


En hoewel ik wel een vermoeden heb, maar niet weet met wie hij hier zijn vreugde deelt, word ik heel blij als ik hier naar kijk. Ik krijg er zelfs een beetje heimwee van. Een hartverwarmend slottoneel van een spannend schouwspel: een knuffel. Gelukkig heb ik de beelden nog in mijn archief en, in mijn hoofd.

 | Foto: Fotostudio RedGreenBlue/RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -