RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht haalt Utrechter Quinten Timber naar de Galgenwaard

UTRECHT - FC Utrecht heeft Quinten Timber aangetrokken. De 19-jarige middenvelder uit Utrecht komt over van Ajax, waar hij een aflopend contract had. Timber tekent een contract voor drie seizoenen in Stadion Galgenwaard en is na Anastasios Douvikas de tweede aanwinst.

"Sportief gezien wil ik een mooie stap maken", aldus Timber, die bij DVSU in Utrecht begon met voetballen. Daarna speelde hij in de jeugd voor Feyenoord, Ajax en diverse jeugdelftallen van Oranje. "FC Utrecht is een fantastische club, met fantastische fans. Ik vind de ambities die ze hebben heel mooi en wil daar graag een bijdrage aan leveren."

"Ik ben een middenvelder die veel ballen verovert en ervan houdt om de bal te hebben. Ik ben snel, krachtig, en heb goede voetbalkwaliteiten. Ik hou van deze stad en van deze club. Ik heb er veel zin in. Van kleins af aan kom ik hier al om wedstrijden te kijken met de buren. Nu mag ik hier voetballen: dat is prachtig", vertelt hij.

Dat hij in deze fase van zijn carričre heel bewust voor ons kiest, met zijn potentie, en geloof heeft in onze plannen: daar zijn we ontzettend blij mee."
Jordy Zuidam

Technisch directeur Jordy Zuidam is blij met de komst van Timber. "Dat hij in deze fase van zijn carričre heel bewust voor ons kiest, met zijn potentie, en geloof heeft in onze plannen: daar zijn we ontzettend blij mee. Hij is een ontzettend talentvolle speler, met drive en iemand die veel energie legt wedstrijden", aldus Zuidam.

Timber is de tweelingbroer van verdediger Jurriën Timber, die dit seizoen onder de vleugels van Erik ten Hag doorbreekt bij de landskampioen en bekerwinnaar.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -