RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Volleyballer Van Garderen verkiest familie boven Oranje

RENSWOUDE - De Nederlandse volleybalmannen beginnen komend weekend aan een EK-kwalificatietoernooi, maar dat is zonder Maarten van Garderen. De passer-loper uit Renswoude stelt zich de komende periode niet beschikbaar voor Oranje.

"De grootste reden dat ik mij deze zomer niet beschikbaar stel, is dat ik na acht jaar winter en zomer gevolleybald te hebben tijd voor mijn familie, vriendin en vrienden wil", vertelt Van Garderen, die uitkomt voor Ziraat Bankasi uit Turkije.

"Vooral na afgelopen seizoen, waarin ik negen maanden alleen in Turkije zat, sta ik volledig achter deze keuze, alhoewel ik het natuurlijk erg jammer vind", aldus de 31-jarige international uit Renswoude tegen volleybal.nl.

Met zijn ploeg uit Ankara wist Van Garderen een unieke titel te winnen. In april werd Ziraat Bankasi voor het eerst in de historie landskampioen. Of onze regiogenoot actief blijft in Turkije, weet hij nog niet. Vanwege de coronaperiode zat hij de afgelopen maanden alleen in het land.

Zonder Van Garderen begint Oranje komend weekend aan een EK-kwalificatie. In Zadar, KroatiŽ speelt Nederland eerst tegen het thuisland (7 mei) en daarna tegen Zweden (8 mei). Een week later is in Apeldoorn een volgende speelronde.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -