Instellingen

FC Utrecht zal fans missen zondag

UTRECHT - "We zullen onze supporters missen", zei middenvelder Gregoor van Dijk vandaag naar aanleiding van het verbod voor fans om mee te reizen naar ADO Den Haag zondag.
Op last van de burgemeester van Den Haag moeten de fans van de Utrechtse club thuis blijven. Die zullen massaal in het supportershome naar de wedstrijd gaan kijken, denkt Oscar van der Westen van de supportervereniging.
"Met een paar mensen naar Den Haag afreizen, staat gelijk aan zelfmoord", zei Van der Westen tegen RTV Utrecht. En als de supporters van Ado de FC Utrechtfans niet te grazen nemen, dan zal de politie de supporters in de kraag vatten. "Dan krijg je een stadionverbod en kun je voorlopig helemaal niet meer naar wedstrijden."

ZWARE STRIJD

Trainer Ton du Chatinier, die vorige week met zijn ploeg bij FC Twente voor de eerste keer in deze competitie verloor (3-2), kan geen beroep doen op Barry Maguire en Nana Asare. Ook Tim Cornelisse, Hans Somers en Alje Schut zijn door blessures nog niet beschikbaar.
Du Chatinier heeft zijn spelers voorbereid op een zware uitwedstrijd tegen een ploeg die drie keer op rij won. "Mijn
ADO-collega Raymond Atteveld weet zijn gedrevenheid over te brengen op zijn spelers.
Hun kracht is ook dat ze tot nu toe met een vaste ploeg hebben kunnen spelen. Maar wij gaan naar Den Haag voor drie punten", liet Du Chatinier weten op de Utrechtse website.

Oscar van der Westen over de uitwedstrijd tgen ADO

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.