FC Utrecht wint zonder publiek

DEN HAAG - FC Utrecht blijft goed presteren in de eredivisie. In een vooral na rust aantrekkelijke wedstrijd won het zondag het uitduel bij ADO Den Haag met 0-1. Dries Mertens zorgde in de zeventigste minuut voor de goal.
Door de nederlaag eindigde voor de thuisploeg een mooie reeks met overwinningen op Vitesse, RKC Waalwijk (beide uit) en AZ (thuis).
De eerste helft kenmerkte zich vooral door het groot aantal persoonlijke fouten bij beide ploegen. ADO Den Haag kreeg alle ruimte het spel te maken, maar profiteerde nauwelijks. Sterker, Utrecht counterde een paar keer gevaarlijk.
Zo had Jacob Mulenga in de eerste twintig minuten twee mogelijkheden, bij de tweede belandde zijn voorzet op de lat. Ook Dries Mertens miste, de Belg schoot tien minuten voor rust een strakke voorzet van Michael Silberbauer van dichtbij over.
De thuisploeg vertrouwde op de boomlange Bogdan Milic als aanspeelpunt, maar slaagde er lange tijd niet in doelman Michel Vorm in problemen te brengen. Pas toen de international zich zes minuten voor de rust in een diepe bal verslikte, kreeg ADO kans op een goal. Verhoek schoot via een Utrechts been voor leeg doel naast. Danny Buijs kreeg daarna de uitgelezen mogelijkheid op de 1-0, maar zijn lob trof de lat.
In de tweede helft was FC Utrecht wat brutaler. De ploeg van Ton du Chatinier trok in de eerste twintig minuten het initiatief naar zich toe, zonder echt gevaarlijk te worden. Toch werd Utrecht in de zeventigste minuut beloond, toen Mertens de bal beheerst langs Ditewig schoof. Gejuich vanaf de tribunes was niet te horen. De bezoekende supporters moesten op last van burgemeester Jozias van Aartsen in Utrecht achterblijven.
Atteveld reageerde door drie aanvallend ingestelde spelers in te brengen. Dat het tot het einde spannend bleef, hadden de bezoekers vooral aan zichzelf te wijten. FC Utrecht kreeg goede kansen, maar sprong daar slordig mee om. Raily Ignacio leek vlak voor tijd 1-1 te maken, maar de invaller kopte tegen de paal.