Instellingen

Veel Culemborgers bij blindsimultaan Sijbrands

AMSTERDAM - Dammer Ton Sijbrands gaat op 24 en 25 september het wereldrecord blindsimultaan dammen aanvallen in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Hij treft daarbij veel Culemborgers.
Sijbrands, tweevoudig wereld- en viervoudig Europees kampioen van het Amersfoorts Damgenootschap, raakte zijn record in 2008 kwijt aan Erno Posman, na het liefst 26 jaar in zijn bezit te hebben gehad.
Sijbrands gaat het nu opnemen tegen 28 tegenstanders tegelijk. Denk en Zet-voorzitter Robert-Jan van den Akker uit Culemborg is een van hen. De sessie duurt naar verwachting 34 à 36 uur.
De recordpoging kent ook verder een hoge Culemborgse inbreng, schrijft de Culemborgse Courant. De hoofdsponsor is een Culemborgs financieel adviesbureau. Algeheel coördinator is Ebbo de Jong van Denk en Zet. Het geheel staat onder toezicht van vier arbiters, onder wie de Culemborgers Henk Stoop en Roderick de Raad.
Voor het publiek zijn er drie demonstrateurs die de partijen zullen toelichten. Eén van hen is Culemborger Dik de Voogd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.