FC Utrecht opnieuw snel uit bekertoernooi

PROVINCIE UTRECHT - FC Utrecht gaat niet door voor de KNVB-beker. De ploeg verloor thuis van FC Groningen met 2-4. Het is het derde jaar op rij dat de Utrechters zo vroeg uit het nationale bekertoernooi zijn.
In een halfvol Galgenwaard scoorden Nicklas Pedersen en invaller Tim Matavz beide tweemaal voor FC Groningen. Erixon Danso (2-1) en Ricky van Wolfswinkel scoorden voor FC Utrecht.
Na een sterke openingsfase zakte de thuisclub weg. Vlak voor rust versnelde Danny Holla op links en schonk Pedersen een niet te missen kans, 0-1. In de 52e minuut kopte de Deen uit een voorzet van Fredrik Stenman zijn tweede achter de kansloze Michel Vorm.

WISSEL

Utrecht-trainer Ton du Chatinier moest ingrijpen, maar kwam met een door het publiek onbegrepen wissel. Dries Mertens, zondag nog matchwinner bij ADO Den Haag en ook nu de smaakmaker, moest na 58

minuten plaatsmaken voor Erixon Danso. Maar Danso bracht vijf minuten na zijn entree de spanning terug, na een prachtige steekpass van Michael Silberbauer.
Ondersteund door het wakker geschudde publiek op de Bunnikside ging de thuisploeg op jacht naar meer. De beloning bleef uit.
Nadat Vorm de bal recht in de voeten van Matavz trapte, leek het duel beslist, 1-3. Van Wolfswinkel maakte er tien minuten voor tijd opnieuw een wedstrijd van. Nadat in blessuretijd keeper Vorm meeging met een corner, kon in de tegenaanval Matavz op zijn gemak het duel definitief beslissen.