RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Volleybalsters VV Utrecht naar eredivisie

UTRECHT - De vrouwen van volleybalclub Utrecht spelen komend seizoen in de eredivisie. Dat heeft de club op een persconferentie bekendgemaakt. De afgelopen seizoenen speelde de club in de topdivisie, het tweede niveau van Nederland.

VV Utrecht reageerde afgelopen voorjaar op een plan van volleybalbond NeVoBo om de eredivisie uit te breiden. Clubs die de organisatie en de financiŽle huishouding op orde hebben, kwamen in aanmerking om te promoveren.

Voorzitter Van Ling van de Utrechtse club legde begin april aan RTV Utrecht uit waarom zijn club naar het hoogste niveau wil. "We hebben enkele jaren geleden de droom geformuleerd dat wij als VV Utrecht, als maatschappelijk en sociaal betrokken club, op het hoogste niveau willen spelen met al onze teams. Daarom hebben we besloten die aanvraag te doen", geeft Van Ling aan.

Aanpassing
De NeVoBo liet al snel aan VV Utrecht weten dat de club in aanmerking kwam voor promotie, maar dat er nog een kleine aanpassing moest worden aangebracht in Sporthal Galgenwaard, waar de club haar thuisduels speelt.

Daarbij ging het om de ruimte rond het veld. Er moest naast en achter het veld een bepaalde obstakelvrije ruimte zijn, en die is er niet. Daarvoor zou de gemeente Utrecht bereid moeten zijn het veld binnen de sporthal te verplaatsen. Dat kan door lijnen te verplaatsen. Aan die wensen is nu tegemoet gekomen, waardoor VV Utrecht kan promoveren.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -