RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht jaagt op vijfde plaats: 'Maar vijf punten met nog drie wedstrijden is best veel'

1/4
UTRECHT - Met nog drie duels te gaan is FC Utrecht verzekerd van deelname aan de play-offs. De ploeg van Renť Hake staat aan de vooravond van de uitwedstrijd tegen Heerenveen zesde. De voorsprong op FC Groningen is vier punten, de achterstand op Feyenoord, dat zondag uit tegen Ajax speelt, is vijf punten. "Vijf punten met nog drie wedstrijden te spelen is best veel", zegt Hake. "Maar na dit weekend kan het best leuk worden."

Om het leuk te maken zou Feyenoord moeten verliezen, en FC Utrecht de punten mee moeten nemen uit Heerenveen. Dat is mogelijk, denkt Hake. "Door goed spel aan de bal en door goed in de veldbezetting te spelen. Verder moeten we het in de diepte goed voor elkaar hebben", stelt de Utrecht-trainer.

Hake: 'Na dit weekend kŠn het leuk worden'


Maar ook verdedigend moet FC Utrecht top zijn, weet Hake. "Bij balverlies moeten we zorgen dat Joey Veerman en Lasse SchŲne de pass niet kunnen geven", aldus de trainer, die een volledig fitte selectie tot zijn beschikking heeft.

Bart Ramselaar
Dat betekent dat ook Bart Ramselaar er weer bij is. De Amersfoorter verwacht op basis van de voorbije trainingsweek een basisplaats. "Sinds die hersenschudding is het niet lekker. Na twee weken was ik weer terug maar toen kreeg ik een voetblessure en andere kleine pijntjes. Dus ik ben blij dat weer terug ben."

Ramselaar: 'Blij dat ik terug ben'


Die terugkeer is precies op tijd voor het eind van de competitie en de play-offs. Ramselaar heeft voor die play-offs geen favoriete tegenstander. "Ik wil die play-offs winnen, het maakt me niet uit tegen wie." Als FC Utrecht vijfde zou worden, speelt het twee keer thuis. Ook zonder publiek is dat een voordeel, denkt de middenvelder. "Qua reizen is FC Groningen thuis fijner dan FC Groningen uit."

Willem Janssen
Ramselaar is niet de enige die terugkeert in de basis. Ook Mark van der Maarel en Willem Janssen, die de gewonnen wedstrijd tegen Willem II misten door een schorsing, zijn weer beschikbaar. "Ik breng leiderschap, ervaring en opbouwend vermogen mee", zegt aanvoerder Willem Janssen. "En ik ben fit. Dus ik ga ervan uit dat ik erin sta."

Janssen: 'Ik ben fit dus ik verwacht dat ik speel'


Janssen is 34, en FC Utrecht heeft drukke maanden achter de rug en drukke weken voor de boeg. Toch zat hij niet echt te wachten op het weekendje rust als gevolg van die schorsing. 'Ik blijf graag in het ritme, dus ik vond het vervelend om er vorige week niet bij te zijn."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -