VV Utrecht wil niet alleen maar meedoen in de eredivisie: 'Ik hoop op het linker rijtje'

© RTV Utrecht
UTRECHT - Winnen is belangrijker dan meedoen. Onder dat motto gaat coach Ali Moghadassian komend seizoen met de volleybalsters van VV Utrecht de eredivisie in. "Ik wil niet gewoon eredivisie spelen. Ik hoop dat we in het linker rijtje mogen eindigen."
Moghadassian weet waar hij over praat. Achttien jaar geleden loodste hij het Soester SoVoCo naar de eredivisie. In 2006 werd die ploeg vierde van Nederland en mocht zelfs Europa in. Het kwam er echter nooit van, omdat de sponsors de stekker eruit trokken en SoVoCo een stap terug moest doen.
Coach Ali Moghadassian over de nieuwe uitdaging
Moghadassian verkaste vervolgens naar Alterno in Apeldoorn. Met die club werd hij landskampioen en won de beker en de Super Cup. "Als het daar kan, moet het in Utrecht toch ook kunnen? Het is voor mij zelfs veel logischer dat het hier zou kunnen dan daar."

Opvallende transfer

Ana Rekar, die komend seizoen de overstap maakt van landskampioen Sliedrecht Sport naar VV Utrecht, beaamt dat. "Als je kijkt naar de hele organisatie, plus Ali, plus het team, dat moet zeker kunnen."
De overstap van de 25-jarige Rekar naar Utrecht is een opvallende. Van de meervoudig landskampioen naar een promovendus, dat is sportief gezien een hele stap terug. "Maar ik ben bijna afgestudeerd en als je bij Sliedrecht speelt is er geen ruimte voor een maatschappelijke loopbaan. Die ruimte is er bij VV Utrecht wel. Bovendien woon ik al in Utrecht", stelt Rekar, die eerder ook voor het Houtense Taurus speelde.
Ana Rekar over haar transfer naar Utrecht
Zij is door Moghadassian binnengehaald omdat ze weet wat winnen is. Maar Rekar zal komend seizoen bij VV Utrecht ook moeten leren verliezen. "Verliezen hoort erbij. Winnen is leuk, maar het leukste is om spannende, emotionele wedstrijden te spelen. Bij Sliedrecht Sport win je wedstrijden soms zo makkelijk dat het ook niet altijd leuk is."

Dromen van titel

VV Utrecht-voorzitter Sam van Ling hoopt met de promotie van zijn club in de voetsporen te treden van VC Utrecht, dat in 1981 voor het laatst in de eredivisie speelde. Of liever van het inmiddels niet meer bestaande SOS, dat in 1950 als enige Utrechtse club de nationale volleybaltitel wist te veroveren. "We willen een vaste waarde worden in de eredivisie."
Voorzitter Sam van Ling over de ambities
Dat VV Utrecht de eredivisie in gaat, dankt de club ook aan het samenwerkingsverband met FC Utrecht, UZSC, Kampong, FC Utrecht en Hellas. Met name de eerste twee weten hoe het moet, kampioen worden. "En vergeet niet dat Hellas ook kampioenen levert", lacht Van Ling. "Het is aan ons en FC Utrecht om dat compleet te maken."
Wie van de twee de eerste zal zijn staat nog in de sterren. "Maar ik denk dat wij misschien wel meer kans maken dan FC Utrecht."
Ana Rekar is volgend seizoen niet de enige nieuweling in de selectie van VV Utrecht.
Carla Mulli en Mira Innemee komen over van Huizen, Marit Pasterkamp keert na een verblijf bij US terug in Utrecht en Mirte van der Sluijs, die meetraint met Jong Oranje, komt van Sliedrecht Sport 2.
De club zoekt nog naar een libero.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.