Khalid Sinouh in Een Berg Sport: 'Bij Heerenveen is het heilige vuur weg'

UTRECHT - Zowel in de Ode van Korneel als aan de Tap van Ap werd vrijdag in Een Berg Sport stilgestaan bij het overlijden van FC Utrecht-supporter Ad van der Voort, afgelopen maandag. Aan de Tap zijn er mooie woorden van supportersvoorzitter Teun den Hartog.
Dat gebeurt allemaal een dag voor de uitwedstrijd van FC Utrecht tegen Heerenveen. Alle vaste gokkers, en ook studiogast Khalid Sinouh, verwachten dat FC Utrecht de drie punten meeneemt uit het Abe Lenstra Stadion.
De voorspellingen:
Gert Kruys 1-2
Korneel Evers 2-3
Appie Boonen 0-2
Khalid Sinouh 1-3
Khalid Sinouh, die voor zowel FC Utrecht als Heerenveen speelde, is kritisch op de tegenstander van zaterdag. "Ze draaien niet zo goed als het materiaal dat ze hebben. Het rendement is laag. Zij moeten winnen. Ik denk niet dat ze het heilige moeten nog hebben."
De prognoses
"Je moet de Veermannetjes niet uit het oog verliezen", zegt Gert Kruys. Joey maakte in Utrecht niet heel veel indruk, maar Henk maakte destijds in Utrecht een goeie goal. Hij was in het begin van het seizoen in topvorm."

Dalmau

Vorige week tegen Willem II was er opnieuw geen basisplaats voor Adrián Dalmau. De Spaanse spits viel wel in en was erg boos toen Gyrano Kerk voor eigen succes ging in plaats van de bal aan hem te geven. Gert Kruys begrijpt de irritatie, maar snapt Kerk ook.
"Het is zo dat Dalmau dat wacht op zijn kans. Hij was vaak belangrijk als hij kwam, maar de laatste tijd niet. Kerk is dat wel. Dalmau is iemand die alleen met zichzelf bezig is. De groep gaat ook denken van denk ook eens aan het teambelang." Sinouh beaamt dat. "Spitsen zijn egoïstisch, ik heb nooit een spits meegemaakt die heel sociaal was en echt in de groep zat."
Kruys en Sinouh over Dalmau
Voor volgend seizoen heeft FC Utrecht inmiddels de Griekse spits Anastasios Douvakis aangetrokken. "Dat schijnt een toptalent te zijn, ze hebben ook informatie ingewonnen bij John van 't Schip, de bondscoach van Griekenland", weet Gert Kruys. "Voor Dalmau is dat lastig. "
Kruys pleit daarnaast voor een spitsentrainer. "Spitsen zijn einzelgängers, daar moet je een aparte trainer op zetten." Sinouh vult aan: "FC Utrecht heeft dit seizoen een probleem met spitsen. Het rendement is karig, daar valt veel winst te halen." Zowel Kruys als Sinouh zouden Michael Mols een goeie optie vinden als spitsentrainer.

Play-offs

Kruys en Sinouh blikken ook al vooruit op de play-offs. Door een wonder kan FC Utrecht nog vijfde worden, maar volgens de oud-doelman blijft de ploeg van Hake gewoon zesde. "FC Utrecht heeft verloren van Feyenoord en van Vitesse. Ze staan zesde, dat is waar ze horen, ze zijn de best-of-the rest."
Sinouh: "Het zit niet goed bij FC Groningen"
Gert Kruys hoopt dat FC utrecht de finale van de play-offs speelt tegen Feyenoord. "Dan spelen we de bekerfinale die ons vorig jaar ontnomen is." Om die finale te halen zal FC Utrecht waarschijnlijk moeten afrekenen met FC Groningen. "Danny Buijs heeft het goed voor elkaar, dat staat verdedigend goed.
Sinouh heeft inside information over FC Groningen, en denkt dat FC Utrecht een goede kans maakt. "Het zit niet goed bij Groningen. Spelers klagen over de speelwijze, dat het de defensief is."

Jonge talenten en discriminatie

Kruys en Sinouh gaan ook in op de komst van Quinten Timber naar de Galgenwaard en de positie van Mo Ihattaren bij PSV. "Wat zou het mooi zijn als die jongen een jaar in zijn stad voor FC Utrecht zou komen spelen", verzucht Kruys over Ihattaren, die bij PSV dit seizoen maar weinig speeltijd krijgt.
Kruys droomt over Ihattaren in de Galgenwaard
Gert Kruys en Khalid Sinouh kennen elkaar uit hun tijd bij Sparta. Kruys was er trainer, Sinouh was er aanvoerder. Beiden maakten de doorbrak van de huidige FC Utrecht-aanvaller Mimoun Mahi mee.
Sinouh over Marokkaan zijn
Sinouh heeft ervaring met discriminatie, en weet wat het is om als Marokkaan een plek te moeten veroveren in het voetbal. "Ik heb keihard moeten knokken", zegt de oud-doelman, die bij Sparta als mentor voor Mahi optrad. "Misschien heeft hij er iets van opgestoken en vervult hij die rol nu ook."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.