RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kevin van Veen kritisch op Jong FC Utrecht: 'Eerste helft apatisch en initiatiefloos'

1/3
UTRECHT - Jong FC Utrecht-trainer Kevin van Veen, vervanger van de net van een ziekte herstelde Ab Plugboer, kraakte harde noten in de rust van de eerste divisiewedstrijd Jong FC Utrecht - Almere City. Zijn ploeg stond volkomen terecht met 2-0 achter. "Ik heb gezegd dat het niet goed was, dat we apatisch waren en te weinig initiatief toonden."

De woorden van de trainer, Ún de driedubbele wissel die in de rust werd toegepast, sorteerden direct effect. Met zijn eerste balcontact bracht Odysseus Velanas de Utrechtse beloften terug in de wedstrijd. "We gingen niet eens zoveel anders doen, maar we namen het initiatief nu wel", aldus Van Veen.

Kevin van Veen: "We hadden ze over de knie"


Van Veen zag zijn ploeg na de aansluitingstreffer aandringen, maar topscorer Jeredy Hilterman miste twee opgelegde kansen op de gelijkmaker. "We hadden ze over de knie op dat moment, maar wij misten de kansen." Jong FC Utrecht raakte het momentum kwijt en Almere maakte de 3-1. "Toen viel het geloof wel weg", besloot Van Veen.

Davy van den Berg
Bij Jong FC Utrecht speelde Davy van den Berg de volle 90 minuten. Maar de middenvelder, die afgelopen zomer tegen het eerste aanzat en vervolgens geblesseerd raakte, is nog niet zo ver als hij hoopte te zijn. Eerder dit seizoen zei hij nog dat hij hoopte aan het slot van de competitie zijn minuten in de hoofdmacht te kunnen maken.

Davy van den Berg: "Ik heb het onderschat denk ik"


"Het zal ergens wel aan mij liggen dat dat nog niet gebeurd is", zegt Van den Berg. "Stiekem toch een beetje onderschat denk ik. Je moet eerst het ritme vinden, en daarna komt pas het niveau pakken."

Van den Berg hoopt nog op minuten, maar dat is wellicht tegen beter weten in. "We winnen momenteel veel wedstrijden, dus de staf heeft geen aanleiding om veel te veranderen." Na de zomer zal hij er weer staan, belooft de middenvelder. "De kaarten worden opnieuw geschud en ik ben er als eerste bij. Ik ben niet kapot te krijgen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -