RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

N'ketia Seedo derde op 100 meter in Lisse: 'Gelopen zonder pijn'

1/2
UTRECHT - Atlete N'ketia Seedo (17) heeft haar outdoorseizoen geopend met een 100 meter tijdens de Ter Specke Bokaal. De Utrechtse sprintster eindigde in Lisse als derde in een tijd van 12,08 seconden.

Seedo besloot in februari haar indoorseizoen vroegtijdig te beŽindigen. Mede door lang blessureleed in aanloop naar de winter kwam ze niet tot goede tijden. Daardoor verdedigde ze ook haar NK-titel op de 60 meter niet.

Het ging minder dan gehoopt, maar ik ben begonnen en heb gelopen zonder pijn"
N'ketia Seedo

De talentvolle sprintster richtte haar ogen op het outdoorseizoen, dat dit weekend dus begon in Lisse. Seedo kwam in haar race tot 12,08 seconden. Goed voor de derde tijd. De winst ging naar Leonie van Vliet in 11,80.

"Het voelde goed", zegt Seedo over haar eerste 100 meter in lange tijd. "Het ging minder dan gehoopt, maar ik ben begonnen en heb gelopen zonder pijn. Dat is goed. Ik had geen snelle tijden verwacht, maar wel iets harder dan dit."

N'ketia Seedo over haar eerste 100 meter van het seizoen: "Het voelde goed"


"Vorig jaar kon ik niet echt sprinten omdat ik last had van een blessure. Maar sinds ik weer kan sprinten heb ik weer heel hard getraind", legt ze uit. "Ik train lekker hard, dus ik sta er wel goed voor."

EK onder 20 boven Olympische Spelen
Seedo heeft grote ambities. Ze wil zich plaatsen voor de estafetteploeg die komende zomer naar de Olympische Spelen gaat. "Dat wil ik heel graag en ik hoop dat dat lukt", zei ze in februari.

"Maar mijn ogen staan nu op het EK atletiek onder 20, omdat ik niet echt weet wat ik kan doen dit seizoen. Dat EK is sowieso haalbaar. Ik ben nu 17 en word dit jaar 18, dus heb nog genoeg Olympische Spelen die eraan komen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -