RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Laatste wens FC Utrecht-fan Ad in vervulling: honderden fans vormen erehaag bij de Galgenwaard

1/5
UTRECHT - Honderden FC Utrecht supporters kwamen vandaag bij stadion Galgenwaard bij elkaar om de laatste eer te bewijzen aan Ad van der Voort, een groot FC Utrecht fan en icoon voor de voetbalclub.

 FC Utrecht icoon Ad van der Voort werd 55 jaar oud FC Utrecht icoon Ad van der Voort werd 55 jaar oud | Foto: Supporters Vereniging FC Utrecht

Afgelopen week overleed Ad van der Voort op 55-jarige leeftijd. Hij had nog één laatste wens. Hij wilde na zijn overlijden nog één keer met zijn kist bij stadion Galgenwaard zijn. Die wens is vanmiddag in vervulling gegaan.

 Honderden FC Utrecht supporters nemen bij de Galgenwaard afscheid van Ad van der Voort Honderden FC Utrecht supporters nemen bij de Galgenwaard afscheid van Ad van der Voort | Foto: RTV Utrecht / Caroline Geijsman

Teun den Hartog, voorzitter van de Supportersclub van FC Utrecht: "Ad betekende veel voor FC Utrecht, maar FC Utrecht betekende ook alles voor Ad. De club was een groot deel van zijn leven en binnen de club had hij ook alle privileges die hij zichzelf had verworven. Dat was geweldig hoe hij alles voor elkaar kreeg. Ik hoop op een onvergetelijk afscheid voor een mooie supporter en een mooi mens."

Hij haalde alles uit het leven
Ad van der Voort wordt 55 jaar geleden geboren in Zeist. Bij zijn geboorte zijn er gezondheidsproblemen waardoor zijn levensverwachting niet hoger is dan 10 jaar oud. Uiteindelijk wordt hij 10 en wordt zijn levensverwachting bijgesteld naar 20. Uiteindelijk wordt hij 55 jaar oud. Den Hartog: "Hij heeft alles uit het leven gehaald."

De laatste weken van zijn leven lag hij in het ziekenhuis. Teun den Hartog ging elke week bij hem langs: "Hij lag zes weken op de Intensive Care. Samen met Mike Vermeulen ging ik naar Ad toe. We hebben mooie gesprekken met hem gehad, hij vond het geweldig als wij er waren. We hebben alles rond deze laatste wens met hem doorgesproken."

 Op stadion Galgenwaard hangen spandoeken ter ere van Ad van der Voort Op stadion Galgenwaard hangen spandoeken ter ere van Ad van der Voort | Foto: RTV Utrecht / Caroline Geijsman

Voor de laatste keer 'Op pad met Ad'
Veel mensen zullen Ad kennen door een serie die hij maakte voor de supportersvereniging. Voor de website Bunnikside.nl ging hij met een camera op pad en maakte het programma 'Op pad met Ad'.

Teun den Hartog: "Hij ging eerst op pad met de camera om supporters te interviewen. Daarna wilde hij meer en is 'Op pad met Ad' begonnen. Dat deed hij echt op zijn eigen manier, zonder enige schroom of gêne interviewde hij iedereen. Dat heeft veel bijzondere beelden opgeleverd."

Vanmiddag is de kist van ras-supporter Ad onthaald door zo'n vijfhonderd FC Utrecht fans bij het stadion. Zanger Rik Hoogland heeft twee liedjes gezongen en met een erehaag van Bengaals vuur is de rouwstoet langs het stadion gereden.

Fans van FC Utrecht vormden een erehaag voor Ad bij het stadion.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -