RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Eemland verliest rugbytopper van 't Gooi: 'Maar wel psychologische overwinning'

1/3
AMERSFOORT - De rugbymannen van RC Eemland hebben in de voorjaarscompetitie de eerste nederlaag geleden. De Amersfoorters gingen op bezoek bij nummer twee 't Gooi in Naarden met 24-17 onderuit.

't Gooi schoot uit de startblokken en leidde al snel met 5-0. Daarna herpakte Eemland - dat het zonder international Jordy Hop moest doen - zich, waardoor het met een 10-17 voorsprong ging rusten.

In de tweede helft wist de ploeg uit Amersfoort geen punt meer te scoren. Thuisploeg 't Gooi deed dat wel. Via twee try's en twee conversies werd de score compleet omgedraaid: 24-17 was de eindstand.

Elke nederlaag is niet leuk, maar we hebben psychologisch een overwinning behaald op onszelf"
Eemland-trainer Sven Bulens

Psychologische overwinning
"In de tweede helft hebben we verkeerde keuzes gemaakt. 't Gooi gaf veel druk en wij gingen daar niet goed mee om. Zij verdedigden goed en daardoor hadden zij de overhand", zegt international Robbin Schut van Eemland.

Robbin Schut: "In de tweede helft hebben we verkeerde keuzes gemaakt"


De partij in Naarden werd gespeeld in zware omstandigheden. "Dan wordt het net iets langzamer. Je moet dichter bij elkaar spelen en het wordt fysieker. Ook de vermoeidheid speelt een rol op het einde. Het is op. Met regen en wind speelt dat zeker mee."

"Deze competitie zorgt ervoor dat wij als internationals wedstrijdritme krijgen, anders zou de wedstrijd tegen België de eerste wedstrijd in acht maanden zijn. Nu krijgen we lekker een ritme en dat draagt zeker bij aan de voorbereiding", aldus Schut.

Trainer Sven Bulens: "Ik zie wel positieve punten vandaag"


Trainer Sven Bulens noemt de verliespartij zuur. "Elke nederlaag is niet leuk. Maar als je kijkt naar de inzet en de tweede helft met weer en wind tegen, hebben we psychisch een overwinning behaald op onszelf. Helaas niet op het scorebord, maar ik zie wel positieve punten vandaag", geeft Bulens aan.

Het is voor Eemland, dat de eerste drie wedstrijden had gewonnen, de eerste nederlaag van de competitie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -