Kampong naar finale om het landskampioenschap: 'We zijn klaar voor Bloemendaal'

© Fotostudio RedGreenBlue
UTRECHT - De hockeymannen van Kampong hebben zich geplaatst voor de finale om het landskampioenschap. Nadat woensdag al met 3-0 gewonnen werd bij Rotterdam, waren de Utrechters nu met 1-0 te sterk. Daardoor is een derde partij niet meer nodig.
In de eerste helft werd niet gescoord door Kampong en Rotterdam, ondanks een grote kans voor Philip Meulenbroek. Ook na rust duurde het even. Vroeg in het laatste kwart was het Ties Ceulemans die voor de 1-0 tekende. Hij tikte de bal in het Rotterdamse doel, nadat vlak daarvoor Mats Gruter had gemist.
Kampong viert de treffer van Ties Ceulemans
Kampong viert de treffer van Ties Ceulemans © Fotostudio RedGreenBlue
Rotterdam probeerde in de slotfase nog een gelijkmaker te scoren en zo shoot-outs af te dwingen, maar Kampong en keeper David Harte hielden het doel schoon. De goal van Ceulemans bleek de beslissende, waardoor Kampong de finaleplaats kon vieren.

Heer en meester

"Dit is een lekker gevoel", zegt matchwinner Ties Ceulemans. "We waren in balbezit heer en meester. De veldbezetting moest beter, maar ik ben trots en dit zijn mooie potjes. Daar krijg je echt energie van. We zijn zeker klaar voor Bloemendaal."
Het doelpunt van Ceulemans bleek beslissend. "We wisten dat we twee man bij de keeper moesten hebben. Eerst tikte Mats de bal voorlangs, die ging er net niet in. Ik kon hem nog net aanraken en hij ging binnenkant paal erin", vertelt hij over zijn goal.

Finale tegen Bloemendaal

In de finale om de landstitel neemt Kampong het op tegen Bloemendaal, dat in twee wedstrijden afrekende met Den Bosch. Donderdag (Hemelvaartsdag) is het eerste duel in de finale, die over een best-of-three gespeeld wordt. Zaterdag is de tweede wedstrijd, zondag volgt dan mogelijk een beslissingsduel.
Ook is Kampong door de finaleplaats verzekerd van deelname aan de Euro Hockey League volgend seizoen.
"Het was een stuk tammer vanuit onze kant en zij waren veel feller", zegt Lars Balk over het duel. "Je weet het, maar toch gebeurt het. Dat is een stukje mentaal en mag niet gebeuren. Het is Kampong-onwaardig hoe wij beginnen. Maar uiteindelijk maak je de 1-0, maar het was niet de leukste wedstrijd om te zien."
Ook Balk vindt het een heerlijk gevoel. "Normaal zit het hier bomvol, maar dat mag de pret niet drukken. Het is fantastisch. Ondanks dat je een aantal gasten mist, staat er elke keer een team. Daar ben ik heel trots op", geeft Balk aan.
Rotterdam voor het doel van Kampong-keeper David Harte
Rotterdam voor het doel van Kampong-keeper David Harte © Fotostudio RedGreenBlue

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.