RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van de Streek baalt van gelijkspel: 'Strijd om 5e plaats is gedaan'


UTRECHT - Winst tegen Heerenveen had FC Utrecht tot op twee punten van Feyenoord gebracht, in de wetenschap dat de Rotterdammers zondag nog spelen tegen landskampioen Ajax. Zover kwam het allemaal niet. In het Abe Lenstra stadion bleef het 0-0, waarmee de aanval van FC Utrecht op vijfde plaats afgeslagen lijkt.

"Ja, de strijd om de vijfde plaats is wel gedaan", erkende Sander van de Streek direct na de wedstrijd. "We hebben echt een kans laten liggen."

Sander van de Streek: 'Strijd om vijfde plaats is gedaan'


Van de Streek was net als vorige week één van de uitblinkers. Hij had drie aardige kansen om te scoren, maar slaagde daar niet in. Eén keer stond de paal in de weg. "Ik vond mezelf helemaal niet zo goed, want anders hadden we wel gewonnen. Dat schot op de paal was een mooie actie, ik zat op de grond en telde hem eigenlijk al."

Wie de man-of-the-match was? Willem Janssen weet het eigenlijk niet. "Sander was goed, maar Eric Oelschlägel houdt ons op een gegeven moment echt op de been. Hij stond geweldig te keepen en is echt gegroeid in het seizoen."

Willem Janssen: 'Vier punten maak je normaal niet meer goed'


Ook Janssen denkt dat het vizier beter op de play-offs kan met als doel de ploeg fit te houden. De vijfde plaats, met thuisvoordeel tot en met de finale, acht hij niet realistisch. "Ook al verliest Feyenoord van Ajax morgen, dan is vier punten wel erg veel om nog goed te maken in de laatste twee wedstrijden."

Gewoon kunnen winnen
Trainer René Hake kijkt ook met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd tegen Heerenveen. "We hadden gewoon kunnen winnen. Het zat met name in kleine dingetjes, zoals een bal die van de voet springt, waardoor verschillende aanvallen geen echte kans opleverden."

René Hake


Hake wil de laatste twee wedstrijden tegen Sparta en PSV met een goed gevoel afsluiten. "Als we dan scherp zijn kunnen we dat meenemen de play-offs in." Hake moet lachen om de suggestie om maar zevende te eindigen, zodat Utrecht alle wedstrijden in de play-offs uit te mogen spelen. "Nou dat is natuurlijk wel het vermelden waard dat we acht wedstrijden op rij ongeslagen zijn in uitwedstrijden", voegt Hake er serieus aan toe.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -