Instellingen

Kilic uit Overvecht staat weer voor promotie naar hoogste niveau Turkije: 'Druk is enorm'

© Semih Topak
UTRECHT - Hasan Kilic uit Overvecht speelt zondagavond met zijn ploeg Adana Demirspor opnieuw om promotie naar de Turkse Superliga. Vorig seizoen ging het op een haar na mis voor de 28-jarige Utrechtse middenvelder en zijn ploeggenoten, nu staan ze weer aan de vooravond van een razend spannende ontknoping.
Het geloof is groter dan vorig jaar
Hasan Kilic
Met nog één speelronde te gaan is Adana Demirspor met 67 punten de koploper van het tweede Turkse niveau. Nummer twee Giresunspor en nummer drie Samsunspor hebben ook 67 punten, maar een slechter doelsaldo.
Zondagavond om half acht Nederlandse tijd speelt Adana Demirspor het laatste duel van de competitie tegen nummer vijftien Menemen Belediyespor. Bij winst is de ploeg van Kilic kampioen en promoveert het naar de Turkse Superliga. Maandag blikken we met Kilic terug op het duel van vanavond.
"De druk is groot omdat er in de laatste jaren veel finales zijn verloren", vertelt Kilic aan RTV Utrecht. "De finale van vorig jaar zit nog bij iedereen in het achterhoofd." Toen ging Kilic met Adana Demirspor in de finale van de play-offs om promotie onderuit. "Daardoor is de druk ook groter. Iedereen heeft toch het gevoel van wat als we het weer weggeven."
We willen niets aan het toeval overlaten
Hasan Kilic
Met 11 treffers is Kilic de topscorer van zijn ploeg. Hij hoopt dat de ervaring die hij en zijn ploeggenoten hebben zondagavond de doorslag gaat geven. "We weten allemaal hoe het is om een finale te spelen. Dat zorgt voor motivatie, maar ook voor rust."

Van Elinkwijk tot Adana Demirspor

Kilic komt uit de jeugd van het Utrechtse Elinkwijk. Zijn profdebuut in Nederland maakte hij bij FC Den Bosch. In 2014 kwam hij als voetballer in zijn geboorteland terecht bij Samsunspor. Via verschillende Turkse clubs speelt hij sinds begin 2020 voor Adana Demirspor.
In Overvecht gaan de familie en vrienden van Kilic massaal voor de televisie zitten. Zijn jeugdvriend en tevens zaakwaarnemer Semih Topak is speciaal voor dit duel afgereisd naar Turkije. "Ik wens Hasan alle succes, dit verdient hij na zoveel verloren finales. Hier wachten we al jaren op. We praten elke avond over dit moment en hopen dat het nu gaat gebeuren", aldus Topak.
Kilic heeft er in ieder geval alle vertrouwen in dat het goed gaat komen. "Iedereen is op zijn hoede en goed voorbereid voor de wedstrijd. We willen niets aan het toeval overlaten. Het geloof is groter dan vorig jaar in dat we de klus nu wel gaan afmaken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.