RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Honkballers Quick stunten niet tegen koploper: 'Speelden zeker niet slecht'

1/3
AMERSFOORT - De honkballers van Quick Amersfoort hebben zondag niet voor een verrassing gezorgd op bezoek bij koploper Neptunus. Quick, dat voor aanvang van het duel voorlaatste stond in de hoofdklasse, verloor met 12-2 in het Neptunus Familiestadion in Rotterdam.

"Het was zeker niet slecht en we moeten de positieve punten eruit halen, hoe moeilijk dat ook is als je verliest", vertelt Reinier de Vries, trainer Quick, in Namen en Rugnummers.

Quick-trainer Reinier de Vries blikt terug met verslaggever Rijk van den Bunt op de wedstrijd tegen Neptunus.


Quick kwam vroeg op een 0-2 voorsprong. In de vierde inning vocht Neptunus, dat is bestempeld als titelkandidaat, zich op overtuigende wijze terug. Aan het einde van de inning stond een 9-2 stand op het scorebord. In de vierde inning waren er zeven hits en negen innings. "Dan moet je schakelen", vertelt De Vries. "We wisselden de linksvelder en de centerfielder om verandering te weeg te brengen en een boodschap over te brengen op onder andere de buitenvelders."

Fouten
De spelers op die posities maakten in de vierde inning en daarna fouten. De Vries was daar logischerwijs niet tevreden over. "De wind speelde een rol, maar een speler van Neptunus ving de ballen wel. Ergens is het niet goed beoordeeld van ons."

Na de 10-2 scoorde Neptunus in de achtste inning nog twee punten. Het verschil was tien punten, wat betekende dat de wedstrijd voortijdig eindigde.

Geen eersteklasse team
De Vries ziet ook positieve punten na de nederlaag. "We begonnen goed net als in de eerste wedstrijd van het drieluik tegen Neptunus. Daarnaast speel je niet tegen een eersteklasse team. Je weet dat je het zwaar gaat krijgen. Het was zeker niet slecht en we moeten de positieve punten eruit halen, hoe moeilijk dat ook is als je verliest."

Fouten kunnen er inzitten, vooral bij jongere spelers"
Kay Berkel

Concurrentie
Speler Kay Berkel was weer van de partij bij Quick. Hij nam na een paar wedstrijden de positie op het binnenveld over van Bas Wiers, die in de tweede wedstrijd nogal wat veldfouten maakte. Volgens Berkel is er geen sprake van een concurrentiestrijd. "We hebben beiden al op verschillende posities gespeeld, dus daar kan in worden gevarieerd. Daarnaast kunnen er fouten inzitten, vooral bij jongere spelers", zegt de speler van Quick, dat voorlaatste blijft met twee punten uit vijf duels.

Kay Berkel: "Bij mij thuis gaat het altijd over honkbal."


Tweede nederlaag
De eerste wedstrijd van het drieluik in Rotterdam wist Quick ook niet te winnen van Neptunus (7-2). Het tweede duel in Amersfoort op zaterdag werd afgelast vanwege regenval. Aankomende dinsdag wordt deze ontmoeting ingehaald.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -