UZSC geeft voorsprong weg en kan landstitel vergeten

UTRECHT - De waterpoloërs van UZSC zijn in de halve finale van de play-offs uitgeschakeld door GZC Donk. De Utrechters verloren zondag het beslissingsduel met 9-11 en kunnen hierdoor de landstitel niet prolongeren.
UZSC ging goed van start en sloot het eerste kwart af met een 4-1 voorsprong. In het tweede kwart kwamen de bezoekers uit Gouda beter ten tonele waardoor de ruststand 9-6 was.

Desastreus derde kwart

Dit niveau zette GZC Donk voort in de derde periode en daarbij gaf UZSC het helemaal weg. De ploeg van Roeland Spijker kwam zelf niet tot scoren, de bezoekers scoorden maar liefst vijf keer. GZC Donk kwam hierdoor op een 9-11 voorsprong.
Ook in het laatste kwart was GZC Donk beter. UZSC miste een aantal grote kansen, waaronder een vijfmeterbal. De eindstand werd bepaald op 11-13 waardoor UZSC werd uitgeschakeld in de halve finale.
UZSC won de landstitel in 2019 en was, doordat het seizoen vorig jaar vanwege corona was stopgezet, titelverdediger.
GZC Donk neemt het in de finale om het landskampioenschop op tegen topfavoriet De Zaan. Vorige week schakelde de ploeg uit Gouda in de kwartfinale ZPC Amersfoort uit.